Haberler

Ecb Başkanı Draghi Açıklaması

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi, Avro Bölgesi'ndeki negatif faiz oranlarının bankaların karlılığını zayıflattığına dair çok az kanıt gördüklerini söyledi.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi, Avro Bölgesi'ndeki negatif faiz oranlarının bankaların karlılığını zayıflattığına dair çok az kanıt gördüklerini söyledi.

Draghi, ECB tarafından Frankfurt'ta düzenlenen 2. Bankacılık Denetleme Forumu'nun açılış konuşmasını yaptı.

Avrupa bankacılık denetiminin iki ana hedefi olduğunu dile getiren Draghi, bunların, zorlu ve ileriye dönük denetim sayesinde bankaya özgü riskleri ve aynı yüksek standartları Avro Bölgesi'nin tamamına uygulayarak bankacılık sektöründeki ülkeye özgü riskleri azaltmak olduğunu dile getirdi.

Avrupa Bankacılık denetiminin üç yıldır faaliyet gösterdiğini belirten Draghi, "Şimdi, üç yıl geçti, açık olan bir şey var Avrupa bankacılık denetimi, daha güçlü ve daha esnek bir bankacılık sektörü inşa etmeye vesile olmuştur. Bir bankanın bulunduğu ülkede kredi riskinin nasıl algılanacağı konusunda daha az önemli bir faktör haline geldi." ifadelerini kullandı.

Draghi, bu iki başarının bankanın para politikası için de önemli bir tamamlayıcı olduğuna ve bankaların, Avro Bölgesi'ndeki finansal aracılığın ana kanalı olduğuna dikkati çekti.

Avro Bölgesi genelinde belirli zayıf yönlerin de şimdi bütün halinde ele alındığını anlatan Draghi, "Burada halihazırdaki en önemli konu, takipteki kredilerdir. Hepimiz, kalıcı olarak yüksek seviyedeki takipteki kredilerin bankaların yapısına ve kredi büyümesine yapabilecekleri zararları biliyoruz." dedi.

-Negatif faizler

Draghi, birçok bankanın, kötü kredilerin sermayeye ve karşılıklara oranının yüksek kalmaya devam etmesi nedeniyle büyük kredileri absorbe etme yeteneğinden yoksun olduğunu belirterek, "Bu nedenle, bankalar, denetçiler, düzenleyiciler ve ulusal yetkililerle öncelikle takipteki kredilerin etkin bir şekilde yönetilebileceği bir ortam oluşturarak, bu sorunu düzenli bir şekilde ele almak için ortak bir çaba göstermeliyiz." diye konuştu.

Faiz oranlarına da değinen Draghi, çok endişe oluşturan negatif faiz oranlarının bankaların karlılığını zayıflattığı konusunda çok az kanıt gördülerini dile getirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Mario Draghi Frankfurt Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title