Haberler

Ebso'dan Vefa Örneği

Ege Bölgesi Sanayi Odası, geçtiğimiz 5 Kasım günü geçirdiği kalp krizi sonucu hayata veda eden Yönetim Kurulu Eski Başkanları'ndan Kani Aydoğdu'nun adını, yönetim katında ölümsüzleştirdi.

EBSO Yönetim Kurulu Başkanlık katında bilgisayar ve barkovizyon sistemiyle donatılan toplantı salonuna Kani Aydoğdu'nun adı verildi.

Kani Aydoğdu Toplantı Salonu'nun açılışı için düzenlenen törene, EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Meclis Başkanlık Divanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, eski başkanlar, meclis ve meslek komitesi üyeleri ile merhum Aydoğdu'nun eşi Gülten hanım, kızı Elvin, EBSO Meclis Üyesi oğlu Mert Aydoğdu katıldı.

HÜZÜN VE GURUR

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancılar, merhum Kani Aydoğdu'nun Oda açısından önemli bir kişilik olduğunu söyledi. Ender Yorgancılar, "Kani başkan birçok şeye önder olmuş bir arkadaşımızdı. Kimseyle münakaşa ettiğini görmedim. Herşeye olumlu bakardı. Aniden aramızdan ayrılmasını hala kabullenebilmiş değiliz. EBSO Yönetimi olarak hem kendisinin adını yaşatmak hem de Odaya yaptığı hizmetleri anabilmek adına başkanlık katındaki toplantı salonuna ismini verdik" dedi.

Kani Aydoğdu'nun adının verildiği salonda EBSO Meclisi'nde yaptığı konuşmalardan derlenen bir sunumun gösterildiği, fotoğrafı ve özgeçmişinin asıldığı duygu seli yaşanan törende aile adına teşekkür eden Gülten Aydoğdu da, "Üzüntü ve gururu bir arada yaşıyoruz. Kani bey için böyle bir kararı alan sizlere teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

TÜRKİYE'DE TEK ÖRNEK

Türkiye'nin ilk ve tek bölge odası olarak kurulan, daha sonra diğer illerin büyüyerek kendi odalarını kurmalarıyla İzmirli sanayicileri çatısı altında toplayan Ege Bölgesi Sanayi Odası, bu konumuna uygun olarak sosyal sorumluluğunu da yerine getiriyor. EBSO, daha önce yenilenen katlarında oluşturulan birimlere Odanın kuruluşunda görev alan ve bugünlere gelmesinde büyük çaba gösteren Talat Muşkara, Osman Kibar, Şinasi Ertan, Ersin Faralyalı, Kemal Çolakoğlu, Prof. Dr. Muhittin Alam, Aydemir Aşkın, Cemal Dirin, Naci Ulusoğlu ile Aytaç Sefiloğlu'nun isimlerini vermişti.

KARADENİZ DELİKANLISI

Ege Bölgesi Sanayi Odası'nda 1997-1999 döneminde Yönetim Kurulu Başkanlığı, TOBB'da 1998-1999 yılları arasında yönetim kurulu üyeliği yapan Kani Aydoğdu, 1946 yılında Samsun'un Terme ilçesinde dünyaya geldi. Aytaş Tarım Ürünleri A.Ş.'nin kurucusu olan Aydoğdu, EBSO Meclisi'nde ilk kez 1984-1987 yılları arasında görev yaptı. Daha sonra 1992-1999 yılları arasında ve 2009 yılından günümüze kadar toplam 16 yıl görev yapan Kani Aydoğdu, 1992-1993 yılları arasında Yönetim Kurulu Üyeliği, 1996-1997 yıllarında da Meclis Başkan Yardımcılığı yaptı.

EBSO Yönetim Kurulu Başkanlığı döneminde, Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Başbakanlar Mesut Yılmaz ve Tansu Çiller'in katıldığı etkinlikler gerçekleştiren, hükümete KOBİ Kanunu için taslak hazırlayan, Tire Organize Sanayi Bölgesi'nin temelini atan Aydoğdu, ayrıca 8 yıllık kesintisiz eğitime destek vermek amacıyla İzmir'in uzak ve gelir düzeyi düşük yörelerinden Kiraz'ın Cevizli Köyü'nde EBSO'nun adını taşıyan ilköğretim okulu yaptırmıştı. Kani Aydoğdu, Ege Sanayicileri Holding kurucusu ve başkan vekilliği görevinde de bulundu. Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi (AİTİA) mezunu Aydoğdu, Fransızca biliyordu.

1971 yılında Gülten hanımla hayatını birleştiren Kani Aydoğdu, Mert ile Elvin'in de babasıydı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye İzmir Ege Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title