Haberler

Ebso Başkanı Taşkın'dan Petkim Açıklaması

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Taşkın, Petkim'in çoğunluk hissesini alan Turcas-Socar-İnjas ortaklığının petrokimya dışında yeni sektörlere de yatırım yapacak olmasının bölgeye dinamizm kazandıracağını söyledi.

Taşkın, Türkiye'nin petrokimya devi Petkim'e petrokimya tesisi dışında kurulacak yeni bir rafineri, enerji santrali ve yan yatırımlar yapılacağı ve özel kimyasal üretimine ağırlık vererek yeni sektörleri portföyüne katacağı açıklamalarının Ege Bölgesi için son derece sevindirici olduğunu söyledi.

Özelleştirme sürecinin uzamasının Petkim'i üretim kaybına uğrattığını, bunun da hammadde temininde Petkim'e bağımlı sanayicileri özellikle de KOBİ'leri mağdur ettiğini ifade eden Taşkın, şöyle konuştu: "Artık vakit geçirilmeden devir işlemlerinin yapılmasını ve yeni yönetimin kapasite artıracak yatırımlarının gerçekleştirmesini bekliyoruz. Ülkemizin gururu olan Petkim'in artık özel sektör anlayışıyla daha verimli ve akılcı bir şekilde yönetilmesinin bölgemize yepyeni ufuklar açacağına inanıyorum."

Kamunun kıt kaynaklarıyla ülke ihtiyacının üçte birini karşılamasına rağmen arzulanan düzeyde yeni yatırım yapamayan Petkim'in yeni yatırımlar ve fikirlerle bölgenin ve Türkiye'nin gelişimine lokomotif olabilecek potansiyelde olduğunu öne süren Taşkın, sözlerini şöyle tamamladı: "Temennimiz Petkim'de yapılacak yeni yatırımların bölge sanayimiz için bir çarpan etkisi yaratarak onlarca yeni fabrika kurulmasına, hammadde yetersizliği nedeniyle bir türlü büyüyemeyen firmaların yeni yatırım kararlarına vesile

olmasıdır."

(EY-YK-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title