Haberler

Ebso Başkanı Taşkın'dan AB'ye İmtiyazlı Ortaklık Fikrine Tepki

Ege Bölgesi Sanayi Odası (Ebso) Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Taşkın, Almanya Hıristiyan Demokrat Birliği (Cdu) Kurultayı'nda Kabul Edilen İlkeler Programı'nda Türkiye'nin AB'ye İmtiyazlı Ortaklığının İfade Edildiğini ve Bunun Büyük Bir Çoğunluk Tarafından Kabul Edilmesinin Üzüntü Verici Olduğunu Söyledi.

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Taşkın, Almanya Hıristiyan Demokrat Birliği (CDU) Kurultayı'nda kabul edilen İlkeler Programı'nda Türkiye'nin AB'ye imtiyazlı ortaklığının ifade edildiğini ve bunun büyük bir çoğunluk tarafından kabul edilmesinin üzüntü verici olduğunu söyledi.

Avrupa'da, özellikle Almanya'da yaşayan Türk vatandaşlarının ülke şartlarına entegrasyon sorunu yaşadıklarının bir gerçek olduğunu ifade eden Taşkın, "Unutulmamalıdır ki entegrasyon devam eden bir süreçtir ve durum her geçen gün daha iyiye gitmektedir. Almanya'daki suç oranının ülkenin en büyük azınlığı olan Türkler arasında oldukça düşük seviyede olduğunu vurgulamak isterim. Avrupa sokaklarına baktığımızda tek bir Türk dilenci göremezken, Avrupa Birliği süreçleri tamamlanmış ülke vatandaşlarının bugün

Paris'in Champs-Elysees'in ve diğer büyük şehirlerin kaldırımlarını kapladıklarını görmekteyiz" dedi.

Tamer Taşkın entegrasyon ve tam üyelik konularının 'Cami minarelerinin kiliselerden yüksek olması veya olmaması' gibi tamamen popülist bir şekilde tartışılmasının ve son derece önemli siyasi ve ekonomik bir mevzunun din temeline oturtulması çabalarının da son derece yakışıksız olduğunu söyledi.

Taşkın, Türkiye'nin dış ticaretinin yarısından fazlasını Avrupa Birliği ülkeleri ile yapan, bir buçuk asırdan beri de Avrupa ile güçlü politik, sosyal, ekonomik ve kültürel bağları bulunan, Avrupa Birliği Parlamentosu'nda, AB organlarında ve benzeri kuruluşlarda yer alan bir Avrupa ülkesi olduğunu savundu. Taşkın, sözlerini şöyle tamamladı: "Sahip olduğumuz Avrupa Birliği vizyonu ve kararlılığın, Avrupa Birliği'ne yapacağımız ekonomik, siyasi ve kültürel katkıların daha objektif bir biçimde ve geniş bir

çerçevede değerlendirileceğine olan inancımı ve Türkiye'nin gelecekte Avrupa Birliği içinde eşit haklara sahip tam üyeliğini tamamlayacağına olan inancımı bir kere daha belirtmek isterim. Olmadığı takdirde de Türkiye aynı güçlülükle yoluna devam edecektir. Önemli olan bizlerin de ülke vatandaşları olarak çok çalışarak, üreterek ve tasarruf ederek yolumuza devam etmemizdir."

(EY-YK-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title