Haberler

Ebk, İptal Edilen Et İthalatı İhalesini Yarın Yapacak

Et ve Balık Kurumu İptal Edilen Canlı Sığır Eti Alımı İhalesini Yarın Tekrarlayacak. Gerçekleştirilecek İhale ile İlk Etapta 8 Bin Top Canlı Kasaplık Sığır Etinin Alınması Planlanıyor.

Et ve Balık Kurumu'nun (EBK) iptal edilen canlı sığır eti alımı ihalesi yarın tekrarlayacak. Gerçekleştirilecek ihale ile ilk etapta 8 bin top canlı kasaplık sığır eti alımının yapılası planlanıyor.

EBK tarafından 4 ve 6 Mayıs'ta düzenlenen canlı hayvan ithalatı ihalesinin rekabet şartlarının oluşmadığı için iptal edilmişti. EBK, iptal edilen bu ihaleleri yarın tekrar gerçekleştirmeyi planlıyor. Yarın gerçekleştirilecek ihale ile ilk etapta 8 bin ton canlı kasaplık sığır eti alımı yapılacak. İhale, ABD (Teksas, Alabama ve Washington eyaletleri hariç), Brezilya (Parana bölgesi hariç), Arjantin (Corrientes ve Misiones bölgeleri hariç), İzlanda, Norveç, Estonya, Litvanya, Letonya ve Macaristan bölgelerindeki sığırların alımına açık olacak.

-İHALE ŞARTLARI-

Angus, Hereford, Simmetal, Charolais, Limousin ve Brown Swiss ırkından belirlenecek sığırların yaşlarının 14 ay ile 24 ay arasında değişmesinin öngörüldüğü, ağırlıklarının ise 450 kilogram ile 700 kilogram arasında bulunması şartı aranıyor. Sağlık muayenesi ve kontrolden geçirilmeyen hiçbir hayvan ithalat için kabul edilmeyecek. Sığırların antibiyotik ve hormonlardan ari olduğunu gösterir belgelerin de bulunması da istenecek. İhale ile İstanbul'a 2 bin ton, Ankara'ya bin 500 ton, Sakarya'ya 2 bin 500 ton ve Adana'ya da 2 bin ton olmak üzere toplam 8 bin ton kasaplık sığır alımı gerçekleştirilecek.

-4 BİN TON ET İÇİN 1.3 MİLYON EURO TEKLİF GELMİŞTİ-

EBK'nın 4 Mayıs'ta düzenlediği 4 bin 25 ton kasaplık sığır alımı için düzenlediği ihalede en düşük teklifi 1 milyon 299 bin 950 euro ile Hacılar Turkische Fleischgosshandels'den gelmişti. 6 Mayıs'ta düzenlenen ihaleye ise tek teklifi Ürdün kökenli Khaled Hijazi firması verdi. Şirketin 5 bin tonluk canlı kasaplık sığır alımı için verdiği toplam teklif 21 milyon 307 bin 500 dolar olmuştu. (ANKA)

(EBR/ES/ÖMR)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Damla kimdir? Peki, Survivor Damla kaç yaşında, nereli? Bein Sports 1-2-3 CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Trabzonspor Karagümrük maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! TS Karagümrük maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Survivor Damla elendi mi? Survivor Damla gitti mi 24 Nisan 2024? Trabzonspor Karagümrük maçı CANLI izle! 24 Nisan TS Karagümrük ZTK maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title