Haberler

Ebeler Haftası

Eskişehir Sağlık Müdürü Mumcu: "Ebeler, sağlık alanında yurdumuzun her köşesinde oldukça kutsal bir görevi ifa etmektedirler"

Eskişehir Sağlık Müdürü Dr. Ali Mumcu, ebelerin sağlık alanında Türkiye'nin her köşesinde oldukça kutsal bir görevi ifa ettiklerini bildirdi.

Mumcu, yaptığı yazılı açıklamada, 1909 yılında sivil ve askeri tıbbiye birleştirilmiş ve Sağlık Bakanlığına bağlı ortaokula dayalı ilk ebe okulunun 1952 yılında Ankara Doğum Evinde açıldığını hatırlattı.

Bu okulların 1961-1962 öğretim döneminde yeni bir düzenlemeyle bağımsız bir kimlik kazandığını ifade eden Mumcu, şunları belirtti:

"Sağlık okulu adı altından öğrenimlerini sürdürmüşlerdir. Ebelerin Sağlık Meslek Liseleri ebelik bölümlerini bitirmeleri koşulu getirilmiştir. Dünya Sağlık Örgütüne göre uygulandığı ülkelerde geçerliliği kabul edilmiş ebelik eğitimine girmeye hak kazandıktan sonra bu programı başarı ile tamamlayarak ebelik mesleğini yerine getirmek üzere ya da kendisine yasal olarak izin verilen bireye 'ebe' unvanı adı verilir. Ana-çocuk sağlığı hizmetleriyle doğum öncesi doğum ve doğum sonrası dönemde anneye ve bebeklere bakım hizmetleri veren ebeler, koruyucu önlemler, anne ve bebekte anormal durumların saptanması tıbbi önlemlerin sağlanması ve tıbbi yardımın olmadığı durumlarda ilk yardım ve acil önlemlerin alınması gibi hizmetler verir. Ebe, bu görevlerini hastane, klinik, aile hekimliği ya da diğer kurum ve kuruluşlarda yerine getirir. Ebeler sağlık alanında yurdumuzun her köşesinde oldukça kutsal bir görevi ifa etmektedirler." - Eskişehir

Kaynak: AA / Yerel

Ali Mumcu Eskişehir Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title