Haberler

E-tüketici'ye En Çok Şikayet Elektronik Ürünlerden Geldi

Tüketici Hakları Merkezi'nin, E-tüketici Projesi Kapsamında 2006 Yılında Şikayetlerin Çoğu Elektronik Ürün Alımlarından Geldi. Şikayet Edilen Şirketlerde İlk Üçü; "Bidolu.com", Teknosa ve Nokia Oluşturdu.

Tüketici Hakları Merkezi'nin(TÜ-MER), E-Tüketici Projesi kapsamında 2006 yılında şikayetlerin çoğu elektronik ürün alımlarından geldi. Şikayet edilen şirketlerde ilk üçü; "Bidolu.com", Teknosa ve Nokia oluşturdu.

TÜ-MER'in açıklamasına göre, Sanayi Bakanlığı tarafından Tüketici Hakları Hizmet ödülüne layık görülen E-Tüketici Projesi'ne 2006 yılı içerisinde toplam 5 bin 927 tüketici başvurdu.

"TEKNOSA İLGİLENMEDİ"

TÜ-MER Başkanı Ömer Keser, yıl içerisinde gelen şikayet ve taleplerin tüketicinin isteği halinde firma ile paylaşıldığını belirtti. Birçok firma duyarlılık göstermesine rağmen bazı firmaların yeterli duyarlılığı sergilemediğini ifade eden Keser, "Örneğin Smile ADSL ile ilgili tüketici şikayetleri için ilgili firma çalışma başlatırken, aynı duyarlılığı tüm müracaatlarımıza rağmen TEKNOSA göstermemiştir" dedi.

Tüketici Projesi'ne ulaşan tüm taleplerin dernek üyesi avukat ve tüketici uzmanları tarafından değerlendirilip, örnek şikayet dilekçeleri için E-Dilekçe Projesi'ne yönlendirildiğini anlatan Keser, bu işlemler için tüketiciden hiçbir ücret talep edilmediğini söyledi.

Açıklamada, en çok şikayet gelen şirketler, şikayet sayısı sırasıyla şöyle açıklandı:

"Bidolu.com, Teknosa, Nokia, KVK, Garanti, Turkcell, Siemens, Akbank, Vestel, Avea, Hepsiburda.com, Yapı Kredi, Türk Telekom, Arçelik, Başarı, Vatan Bilgisayar, Finansbank, Genpa, HP Bilgisayar, Beko, Adidas, Telsim, Bosch, Motorola, Evkur, Gold, Digiturk, İstikbal, Opel, Ford, MNG Kargo, Aras Kargo, Renault, D Merkez, Bellona, İŞ Bankası."(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title