Haberler

E-okul uygulaması nasıl kullanılıyor? VBS giris ve kullanım detayları

Güncelleme:

E-okul uygulaması nasıl kullanılıyor? VBS giris ve kullanım detayları Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) portalı milyonlarca öğrenci ve velisi tarafından kullanılıyor. Çünkü veliler artık internet üzerinde e-Okul VBS portalı üzerinden kolaylıkla öğrencilerin okul durumunu takip edebiliyor. MEB e-Okul VBS portalı öğrencilerin T.C. kimlik numarası ve okul numarası ile kolaylıkla kullanılabiliyor.

E-okul uygulaması nasıl kullanılıyor? Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) portalı milyonlarca öğrenci ve velisi tarafından kullanılıyor. Çünkü veliler artık internet üzerinde e-Okul VBS portalı üzerinden kolaylıkla öğrencilerin okul durumunu takip edebiliyor. MEB e-Okul VBS portalı öğrencilerin T.C. kimlik numarası ve okul numarası ile kolaylıkla kullanılabiliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından son yıllarda internet teknolojileri oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. Özellikle de insanların yaşamlarının her alanında son derece pratik bir şekilde internete erişim sağlayabilme şansına sahip olabilmeleri internet üzerinde yer alan dijital hizmet uygulamalarının çeşitliliğinin her geçen gün çok daha geniş kapsamlara ulaşmasına neden oluyor. Bu çerçevede milli Eğitim Bakanlığı tarafından eğitim alanı hizmetlerine yönelik olarak internet ortamı üzerinde e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) hizmetleri sunulmaya başlandı. Böylelikle son derece pratik bir şekilde öğrencilerin okul durumuna ilişkin olarak güncel ve ayrıntılı bilgilere internet ortamı üzerinden erişim gerçekleştirilebilmesi şansına sahip olunabilmesi sağlanıyor. Bu şekilde dolaylı olarak öğrencilerin eğitim yaşamlarına yönelik olarak çok önemli hizmet çözümlerinden yararlanabilmeleri sağlanabilmektedir.

Türk eğitim sistemi içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından kullanılmakta olunan modern teknoloji ürünleri ve sistemleri çerçevesinde elektronik platform üzerinde hizmete açılmış olan online hizmet uygulamaları ile sadece dakikalar içerisinde eğitim hizmetlerine ilişkin olarak modern çözümlerden yararlanabilme şansına sahip olabiliyor. Bu çerçevede de internet üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı'nın e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi hem veliler hem de öğrenciler tarafından her eğitim ve öğretim dönemi içerisinde aktif ve etkin bir şekilde kullanılıyor. Bu yüzden de günümüz modern yüzyıl Türkiye'sinde artık öğrencilere yönelik olarak çok daha kaliteli standartlar ve dünya genelindeki eğitim kalitelerine uygun standartlarda hizmetlerden yararlanabilme şansı veriliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından internet ortamı üzerinde hizmete açılmış olan e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden Türkiye genelinde milyonlarca ilköğretim ve ortaöğretim öğrencisinin okul durumu bilgilerini ve genel öğrencilik bilgilerinin dijital ortam üzerinde merkezi bir sistem içerisinde bir araya getirilmesi sağlanıyor. Bu yüzden de günümüz modern yüzyıl Türkiye'sinde internet üzerinde yer alan online e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi uygulaması hem öğrenciler hem de velileri tarafından son derece etkin ve aktif şekilde kullanılıyor. Bu durumda günümüz modern yüzyıl yaşantısı içerisinde çocuğunun okul durumunu güncel ve düzenli şekilde takip edebilme konusunda önemli sorunlar yaşamakta olan velilerin, çocuklarının okul durumunu çok daha pratik ve çok daha kolay bir şekilde takip edebilmelerinin sağlanabilmesi amacı ile Milli Eğitim Bakanlığı' tarafından internet ortamı üzerinde e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) uygulaması hizmetleri sunuyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından elektronik ortam üzerinde oluşturulmuş olan e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinde veliler not bilgisi ve devamsızlık bilgisi bilgilerine ulaşabiliyor. Bunun yanı sıra veliler karne bilgisi, başarı belgesi bilgisi, haftalık ders programı, aldığı dersler, derslerine giren öğretmenleri, sınav tarihleri, sınav sonuçları, sözlü notları, şube ortalaması ve daha pek çok eğitim durumu bilgisinin güncel haline e-Okul sistemi üzerinden kolaylıkla ulaşabiliyor. Veliler evden, ofisten veya daha farklı bir noktadan internet erişimi gerçekleştirebildiği her yerden Milli Eğitim Bakanlığı'nın e-Okul sistemini çocuğunun kimlik numarası ve okul numarası bilgileri ile kullanabiliyor.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Türkiye Gündem Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title