Haberler

E.g'nin Davası Başlandı

Küçük Kızı H.n.'yi Kireç Çözücü İçirerek Öldürdüğü, Oğlunu da Aynı Kimyevi Maddeyi İçirmeye Yeltendiği İddiasıyla Tutuklanan Anne E.g.'in İlk Duruşmasına Başlandı.

Küçük kızı H.N.'yi kireç çözücü içirerek öldürdüğü, oğlunu da aynı kimyevi maddeyi içirmeye yeltendiği iddiasıyla tutuklanan anne E.G.'in ilk duruşmasına başlandı.

İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya, tutuklu sanık E.G. katıldı. E.G'nin ilk duruşması olması nedeniyle mahkeme heyeti sanığın ifadesine başvurdu. Mahkemeye ilk ifadesini veren E.G. şunları söyledi:

"1992 yılında evlendim. Kızım H.N.'yi erken dünyaya getirdim. Çocuk erken doğum olduğu için bir süre tedavi gördü. Daha sonra memlekete gittik. Döndükten sonra H.N. rahatsızlanınca tekrar doktora götürdüm. Tedavi sonuç vermeyince hastaneden çıkardık. Sonra tekrar Okmeydanı'nında bulunan hastaneye götürdük. Orada da 1 gece kaldık, sonra eve götürdük. Daha sonra vücut derisinde dökülmeler meydana geldi. Haseki Hastanesi'ne gittik, orada da 1 gün kaldık. Sonra Çapa'ya sevk ettiler. Kızımın burada boğazını deldiler. Sonra yoğun bakıma aldılar. Orada öldü" dedi.

Suçlamaları kabul etmeyen anne E.G. oğlunun da aynı belirtileri göstermesi üzerine hastaneye götürdüklerini anlattı.

E.G. "Furkan kanama geçirdi. Onu da Çapa'ya kaldırdık. Odayı ben temizlerdim. Odanın tuvaletini temizlemek için kireç çözücü almıştım. Oğluma doktorlar ilaçla gargara yaptırıyorlardı. Burnundan çocuğun kan geldi. Birbirlerine bakarak 'Bir yerde hata mı yaptık?' dediler. Ben tekrardan tahlil yapmalarını isteyince polisi çağırıp beni tutuklattılar. Hangi anne çocuklarına bunu yapabilir? Ben çocuklarımı çok seviyordum. Oğlum F.N'yi 15 aydır görmüyorum" dedi.

Mahkeme başkanının, "F.N'nin hastanedeki çarşafında üç beyaz leke var, bunlar nasıl oldu?" sorusuna ise E.G., "Ben o çarşafı evden getirmiştim. Lekeler zaten vardı" diyerek cevap verdi.

Olay günü hastanenin tuvaletindeki sifonda kireç çözücü bulunduğu ve neden kireç çözücüyü sifona sakladığının sorulması üzerine E.G, "Çocuk oynamasın diye sifona saklamıştım" dedi.

Mahkeme, bir sonraki duruşmada küçük F.N'yi dinlemeye karar verdi ve davayı ileri bir tarihe erteledi.

(FD-RA-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title