Haberler

    Dyson Robot Elektrikli Süpürgesini Tanıtttı

    Elektrikli süpürgelerin hepsi kenara çekilsin, çünkü Dyson'ın süper robot elektrikli süpürgesi 360 Eye, evlerimizi süpürmeye geliyor.

    Elektrikli süpürgelerin hepsi kenara çekilsin, çünkü Dyson'ın süper robot elektrikli süpürgesi 360 Eye, evlerimizi süpürmeye geliyor.

    Birkaç gün önce Dyson firmasının yeni bir robot elektrikli süpürge tasarımı üzerinde çalıştığını tahmin ettiğimiz bir haber yayınlanmıştık. Zaten çok daha önce de Dyson'ın robot teknolojileri ile ilgilendiğini belirtmiştik. İşte şimdi Dyson bir duyuru ile gerçekten de yeni bir robot süpürge tanıttı.

    "Dyson 360 Eye" isimli robot süpürge, firmanın 16 yıllık araştırma ve geliştirme sürecinin sonunda ortaya çıkmış. Firmanın kurucusu James Dyson bu kadar uzun süre boşuna beklememiş, bir robot süpürge için gerekli tüm birimleri, yani verimli bir motor, navigasyon sistemi, güçlü bir temizlik mekanizması gibi her parçayı mükemmelleştimekle vakit harcamış.

    İsminden de anlaşılacağı gibi Dyson 360 Eye, evin içinde dolaşmak için özel bir 360 derece görüş sistemi kullanıyor. Sistem girdiği odada kendine, kitaplığın ucu, masanın kenarı gibi çeşitli nirengi noktaları seçiyor ve odanın içinde nerede olduğunu buna göre saptıyor. Odayı 3 metrelik bantlara ayırıp sistematik şekilde temizlemeye başlayan robot, şarjı bitince kendi kendine baz istasyonuna dönüyor ve şarj olup işine devam ediyor.

    Yaklaşık 3 kilogram ağırlığındaki 360 Eye, benzeri Roomba gibi robot süpürgelerden daha yüksek ama bu, patentli "Cyclone" vakum motorunun entegrasyonu için zorunluymuş. Bu da 360 Eye cihazı bazı dar alanlara giremeyebilir anlamına geliyor ama temizlediği her yeri ve halıyı, çift sertlikteki dönen fırça sistemi ile pırıl pırıl yapacağına emin olabilirsiniz.

    Güney Koreli LG firması de geçen aylarda bir robot elektrik süpürgesi duyurusu yapmıştı ama Dyson her zamanki gibi üstün teknolojisi ve kaliteden ödün vermeyen yaklaşımı ile bu alanda öncü olacak bir ürün meydana getirmeyi başarmış gibi görünüyor.

    The post Dyson Robot Elektrikli Süpürgesini Tanıtttı appeared first on Silikon Vadisi TV.

    Kaynak: SilikonVadisi.tv / Teknoloji

    Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title