Haberler

DYP Teşkilatı Şehitler Derneği'ni Ziyaret Etti

Doğru Yol Partisi Zonguldak İl Başkanı Turgut Hamzaçebi, Merkez İlçe Başkanı Bahattin Bayar ve Yöneticiler ile Birlikte, Şehit Aileleri Derneği'ni Ziyaret Ederek, 'Her Zaman Yanınızdayız' Sözü Verdi.

Doğru Yol Partisi Zonguldak il Başkanı Turgut Hamzaçebi, Merkez ilçe Başkanı Bahattin Bayar ve yöneticiler ile birlikte, Şehit Aileleri Derneği'ni ziyaret ederek, "Her zaman yanınızdayız" sözü verdi.

DYP il Başkanı Turgut Hamzaçebi, pazar günü il Divan toplantısı nedeniyle Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma törenlerine katılamadıkları için ziyareti yeni yaptıklarını belirtti. Hamzaçebi, "Çanakkale zaferi büyük bir zaferdir. Biz şehitlerimizin her zaman yanındayız. Bugün kimlik ve kürt sorununu ortaya atanlardan rahatsızlık duyuyoruz. Bugün kürt sorunu yoktur. Sadece ayrılıkçı kürt hareketi vardır ve bu nedenle kardeşi kardeşe kırdırtmaya bizi bir birimize düşürmeye çalışıyorlar. Aramıza ekilen nifak tohumları nedeniyle evlatlarımız şehit olmaktadırlar. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Eğer bugün biz bu şehit yakınlarımıza, şehitlerimize sahip çıkamıyorsak bu topraklarda yaşamamızın bir anlamı yoktur. Bu vatana sahip çıkarak şehitlerimizin ruhlarını şadedebiliriz. Şehitler Derneği'nin her zaman maddi ve manevi olarak yanındayız" dedi.

Şehitler ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz ise, "TTK'ya bin 120 kişi alırken şehit ailelerine kontenjan ayırdık diyenler, kuruma bir şehit akrabasını almamışlardır. Biz bu nedenle siyasilere tepkiliyiz. Zonguldak'ta yüze aşkın şehidimiz var, birine dahi iş verilmez mi? Bu ülkede kürt sorunu yok, akıl sorunu var. Önceden bu vatan için oğlumuzu şehit verirken 'Vatan sağ olsun' derdik, artık demiyoruz. Yasaları vatan hainlerine göre yaptılar, vatana, askerine kurşun sıkanları dışarıya salıyorlar. Yada kolluk kuvvetlerinin elini kolunu bağlıyorlar. Orman kanunu işleteceksin" diye konuştu.

(OS-İÇ)

20.03.2007 19:06 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

title