Haberler

DYP: "Papa'nın Sözleri Cehalet Örneği"

DYP Genel Başkan Yardımcısı Nevzat Ercan, "Papa 16. Benediktus'un Yüce Peygamberimiz Hz.muhammed ve İslamiyet Hakkındaki Sözleri Akıl Dışı Olup Tam Bir Cehalet Örneğidir" Dedi.

DYP Genel Başkan Yardımcısı Nevzat Ercan, Papa 16. Benediktus'un Hz. Muhammed ve İslamiyet hakkındaki sözlerinin akıl dışı ve "tam bir cehalet örneği" olduğunu söyledi.

Ercan yaptığı yazılı açıklamada "Esasen, Papa olmadan öncede hasmane tavırları ile tanıdığımız ve ajitasyonu seven biri olarak bildiğimiz, anılan şahsın bu son açıklamalarını kin ve nefrete dayalı ve haçlı seferleri özlemi ile söylenmiş sözler olarak değerlendiriyoruz" dedi.

Papa'nın Müslümanları rencide edecek bir beyanda bulunduğunu, kendisini kınadıklarını belirten Ercan, ancak bu beyanlarının, bütün Hıristiyanları bağlamadığını, bu görüşlerinin Hıristiyanlık dünyasını temsil etmediğini düşünmek istediklerini söyledi.

"İlahi dinler arasında çatışmayı tahrik edecek beyanlardan özellikle din adamlarının kaçınması gerektiğini hatırlatmak istiyoruz" diyen Ercan, şöyle devam etti:

"Bütün dünyada barışın tesisi ve insan haklarının korunması hususunda önemli gayretler olmasına rağmen yeterince başarılı olunmadığını üzüntü ile müşahede ediyoruz. Bunalan beşeriyetin bunu fark etmiş olmasından dolayıdır ki, bütün dünyada dine yöneliş hareketlerinin hızla geliştiğini görüyoruz. Bu yöneliş ve gelişmeden olumlu yönde, barış ve huzurun temini yönünde azami gayret sarf edilmesi gerekli iken, bir din adamı olarak, Papa’nın akıl dışı ve kışkırtıcı açıklamalarını, tesisine çalışılan dünya barışını ve huzurunu bozmaya yönelik davranış olarak değerlendiriyoruz."

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title