Haberler

DYP'den Misak-ı Milli Haritası

DYP Balıkesir Merkez İlçe Başkanı Mehmet Birol Şahin, 'Atatürk'ün Mirası' Dediği Misak-ı Milli Haritasından 1000 Adet Bastırıp Ev ve İşyerlerine Asılmak Üzere Dağıtmaya Başladı. Şahin, Haritanın Milli Eğitim Bakanlığı'nca Tüm Ders Kitaplarına Konulmasını da İstedi.

DYP Balıkesir Merkez İlçe Başkanı Mehmet Birol Şahin, 'Atatürk'ün mirası' dediği Misak-ı Milli haritasından 1000 adet bastırıp ev ve işyerlerine asılmak üzere dağıtmaya başladı. Şahin, haritanın Milli Eğitim Bakanlığı'nca tüm ders kitaplarına konulmasını da istedi.

Osmanlı Mebusan Meclisi'nin, 28 Ocak 1920 tarihinde toplanarek Atatürk'ün isteğiyle Erzurum ve Sivas Kongresi'nde alınan kararları kabul edip, Türk Milleti'nin vatanının sınırlarını belirlediğini hatırlatan DYP Balıkesir Merkez İlçe Başkanı Şahin, ''Türk Milleti vatan sınırlarından asla taviz vermez ve geri çekilmez. Biz bu bilinçle Misak- ı Milli sınırlarını gösteren haritaları bastırdık. Herkesin bu haritayı işyerlerine, evlerine asmaları için onlara dağıtmaya başladık. Milli Eğitim Bakanlığı'nın da bu haritayı tüm ders kitaplarına basmasını ve okul duvarlarına asmasını diliyoruz'' dedi.

Coşkun YAMAN/ BALIKESİR, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title