Haberler

DYP'den "Lokmacı" Çıkışı: "Jest Jestle Dengelenmeli"

DYP Genel Başkan Yardımcısı Nüzhet Kandemir, "Lokmacı Barikatı ile Bugün Ortaya Çıkan Kriz KKTC'de Sivil Kesimle, Askeri Kesim Arasında Suni Bir Şekilde Yaratılmış, Gereksiz ve Hiçbir Getirisi Olmayacak Bir Kriz Şeklinde Tarif Edilebilir" Dedi.

DYP Genel Başkan Yardımcısı Nüzhet Kandemir, "Lokmacı barikatı ile bugün ortaya çıkan kriz KKTC'de sivil kesimle, askeri kesim arasında suni bir şekilde yaratılmış, gereksiz ve hiçbir getirisi olmayacak bir kriz şeklinde tarif edilebilir" dedi.

Konuya ilişkin ANKA'nın sorularını yanıtlayan Kandemir, şöyle konuştu:

"Eğer orada bir jest yapılmak isteniyorsa, yapılacak bir jestin karşı tarafın da bir jesti ile dengelenmesi ve karşılıklılık ilkesine uygun olması gerekirken bunun tek taraflı bir hareket olduğu ve karşı tarafa da KKTC ve Türkiye aleyhinde propaganda yapma fırsatı verdiği görülmektedir. Yani bu bir kazan- kazan politikasından ziyade kaybet-kazan politikasına dönüşmüş vaziyettedir."

Kandemir, ilgili makamlar arasında, askeri ya da sivil olsun tam bir koordinasyonun mevcut olmasını ve aralarında bir görüş ayrılığı mevcut olduğu görüntüsünün yaratılmaması gerektiğine inandıklarını söyledi.

Kandemir, "Bu bakımdan bu anlayış çerçevesinde soruna bir an evvel uzlaşıcı ve ilgili makamlar arasındaki görüş ayrılıklarını giderici bir formül dairesinde çözüm bulunmasını temenni ediyoruz" dedi.

Hükümetin kararın KKTC makamlarına ait olduğu yolundaki açıklamasını da eleştiren Kandemir, "Bu da sorumluluktan kaçan renksiz, cesaretten uzak bir yaklaşım ve politikanın sonucudur diye değerlendiriyoruz" dedi.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title