Haberler

DYP'den İşsizlik Eleştirisi

Doğru Yol Partisi (DYP) Amasya İl Başkanı Avukat Bahadır Tekeş, "Tuik'in Verileri ile 2006 Eylül, Ekim, Kasım Dönemine Dair İşsizlik Oranı Gerilemiş Gibi Tezgaha Sunuluyor, Ama Bir Önceki Yıla Göre Azalma Sadece 0.8 Puan" Dedi.

Doğru Yol Partisi (DYP) Amasya İl Başkanı Avukat Bahadır Tekeş, "TUİK'in verileri ile 2006 Eylül, Ekim, Kasım dönemine dair işsizlik oranı gerilemiş gibi tezgaha sunuluyor, ama bir önceki yıla göre azalma sadece 0.8 puan" dedi.

DYP İl Başkanı Bahadır Tekeş, yaptığı basın açıklamasında, söylendiği gibi Türkiye'de işsizlik oranının gerilemediğini söyleyerek, "Geçici işlerde 1 ay bile çalışanları işi olanlar arasında saymakla işsizliği indirdiğini anlatmaya çalışmak, olsa olsa abesle iştigaldir. Diğer yandan iş bulsa çalışacak olanların sayısı yüzde 11 artarak 2 milyona ulaşmış, iş bulma ümidini kaybetmişlerin sayısı 650 bin kişiye ulaşmış. Bunlar artık işgücüne dahil edilmediklerinden lafla işsizlik azaltıyorlar" diye konuştu.

İşi olanında güvencesinin olmadığını belirten Tekeş, "İş bulabilmiş kadınlarımızın yüzde 65.6'sı kayıt dışında, tarım sektöründe sosyal güvenlikten yoksun çalışanların oranı yüzde 90'lara yaklaşmış. Hala 'Ekonomik istikrar var bozulmasın' ninnileri söyleniyor. Üretim ve istihdam bir türlü istenilen düzeye ulaşmadı, özellikle de Doğu ve Güneydoğu Bölgeleri'nde. Ümitsizler iş ve aş için çok uzaklara, büyük şehirlere akın ediyor.Olmayan işin, aşın peşinden megapollere gelen insanlarımız, yeni sorunlar oldular. Kültürü uymadı ezildiler, sosyal yapıları zorladı itildiler. Büyük şehirlerin yoksulluk, trafik, gürültü sorunlarıyla zaten kavrulan sakinleri ise bu çözülemeyen göç sorunundan hiç bu derece şikayetçi olmadılar. Çünkü, bu işsizlik ve ümitsizlik şehirlerde suç kaynağı, güvensizlik haline geldi" şeklinde konuştu.

(DY-SA-CC-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title