Haberler

'DYP' Adıyla Parti Kuruluşu İçin Dilekçe

Avukat Çetin Özaçıkgöz ve Beraberindekiler, Doğru Yol Partisi (DYP) Adıyla Yeni Bir Parti Kurmak Üzere İçişleri Bakanlığı'na Dilekçe Verdi.

Avukat Çetin Özaçıkgöz ve beraberindekiler, Doğru Yol Partisi (DYP) adıyla yeni bir parti kurmak üzere İçişleri Bakanlığı'na dilekçe verdi.

Demokrat Parti adını alan DYP'nin eski Genel Sekreteri Kamil Turan ise, Doğru Yol Partisi'nin isim hakkının kendilerinde olduğunu bildirdi.

''DYP'' adıyla yeni bir parti kurmak üzere İçişleri Bakanlığı'na dilekçe veren, eski Adalet Partisi Gençlik Kolları Başkanı Özaçıkgöz, Anadolu Kulübü'nde bir basın toplantısı düzenledi. Özaçıkgöz, DYP'nin adının dün Demokrat Parti olarak değiştirildiğini anımsatarak, ''DYP'nin adını taşıyamayanlar Demokrat Parti'nin de adını taşıyamayacaklardır'' dedi. Özaçıkgöz, şunları kaydetti:

''Esasen ne dünkü DYP, sayın Süleyman Demirel tarafından kurulan DYP'dir, ne de şimdiki DP, rahmetli Adnan Menderes'in liderliğini yaptığı DP'dir.

Adalet Partisi ve Süleyman Demirel'in adını ağzına almayanlar AP'nin devamını olduklarını söyleyemeyecekleri gibi DP'nin devamı olduklarını da iddia edemeyeceklerdir. AP'nin devamı olmayan hiçbir parti DP'nin devamı olamaz.

Sayın Adnan Menderes, Sayın Süleyman Demirel ve Sayın Tansu Çiller'i unutturmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir.''

Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Özaçıkgöz, ''DYP'nin ve DP'nin misyonlarını kaybettiğini savundunuz peki neden eski isimle devam etmek kararındasınız?'' sorusuna ''DYP'ye biz sahip çıkmayacağız da, kim çıkacaktır?'' yanıtını verdi.

Özaçıkgöz, bir başka soru üzerine de eski genel başkanlardan Süleyman Demirel ve Tansu Çiller ile görüşmediklerini bildirdi. Özaçıkgöz, ''Onlar eski genel başkanlarımızdır, onlarla görüşürüz, onlar bize yol gösterdiklerinde görüş ve düşüncelerinden istifade edeceğiz'' dedi.

Özaçıkgöz, bir başka soru üzerine de ''Parti amblemimiz kırattır ama düşünen, sütçübeygiri değil, şaha kalkmış kırattır'' diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title