Haberler

Dynamic Monarch-17 Tatbikatı

Türkiye'nin ev sahipliğinde, NATO bünyesindeki Müttefik Denizaltı Komutanlığının (COMSUBNATO) sevk ve idaresinde Muğla'nın Marmaris ilçesinde gerçekleştirilen "Dynamic Monarch-17" tatbikatı sona erdi.

Türkiye'nin ev sahipliğinde, NATO bünyesindeki Müttefik Denizaltı Komutanlığının (COMSUBNATO) sevk ve idaresinde Muğla'nın Marmaris ilçesinde gerçekleştirilen "Dynamic Monarch-17" tatbikatı sona erdi.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığından yapılan açıklamada, bu yıl 10'uncusu düzenlenen satha (yüzey) çıkma kabiliyetini yitirmiş denizaltıların fiili olarak aranması ve personelinin kurtarılması faaliyetlerinin icra edildiği tatbikatın tamamlandığı bildirildi.

Tatbikat kapsamında satha çıkma kabiliyetini yitirmiş roldeki, bir denizaltının aranması ve alarm durumuna geçilmesi, paraşütle arama kurtarma ekiplerinin sahaya intikal etmeleri, dalgıç Atmosferik Dalış Sistemi (ADS) ve Uzaktan Kumandalı Deniz Aracı (ROV) ile harici havalandırma, acil yaşam destek paketlerinin ulaştırılması ve TCG Alemdar üzerinde bulunan Türk Deniz Kuvvetlerine ait Denizaltıdan Personel Kurtarma Çanı (SRC), ABD'ye ait Denizaltıdan Personel Kurtarma Çanı (SRC), NATO Denizaltıdan Personel Kurtarma Sistemi (NSRS), Denizaltıdan Personel Kurtarma Aracı (SRV300) ile müdahale eğitimlerinin gerçekleştirildiği bildirildi.

İcra edilen bu eğitimlere Japonya, İngiltere, Endonezya, İspanya, Bangladeş, Güney Kore, İspanya ve İsveç'ten 21 gözlemcinin katıldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"21 Eylül 2017 tarihinde Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adnan Özbal, Donanma Komutanı Koramiral Ercüment Tatlıoğlu, NATO Deniz Komutanı Koramiral Clive Johnstone ve NATO üyesi ülkelerden gelen temsilcilerinin katıldığı Seçkin Gözlemci Günü'nün ardından gemilerin 22 Eylül 2017 tarihinde üslerine avdet etmesiyle, tatbikat sona ermiştir."

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Marmaris Türkiye Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title