Haberler

Dyarbakır: Özgür-der'den Başörtüsü Yasağına Protesto

Özgür Düşence ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-der) Üyeleri, Başörtüsü Yasağını Canlı Müzik Dinletisi Altında Protesto Etti.

Özgür Düşence ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) üyeleri, başörtüsü yasağını canlı müzik dinletisi altında protesto etti.

Özgür-Der Diyarbakır Şubesi Ofis semti AZC önünde biraraya gelerek, son günlerde yaşanan başörtü krizini basın açıklaması ve müzik dinletisiyle protesto etti. Özgür-Der Kadın Komisyonu Başkanı Semra Yılmaz, siyasal simge diyerek başörtüsünün tüm sosyal hayattan kovmayı düşünen baskıcı sisteme karşı tüm dünyanın sessiz kaldığını söyleyerek, "Bunun en büyük örneği Tunus sokaklarında başörtüsü avı yaşanmakta ve ülkede başörtüsü sokaklarda yasaklanmıştır. Bu yıl ÖSS başvurularında web kamerayla fotoğraf uygulaması, perukla kayıt yapmak isteyenlerin kayıtlarının yapılmaması, Danıştay'ın kararıyla açık liselere sıçrayan yasak, tam anlamıyla bir lince dönüştürülmüştür. Bu linç inançlı bayanlara eğitimin tüm yollarını kapatıyor" dedi.

Yaklaşık 100 üyenin katıldığı basın açıklamasında "Tekbir" "Direne Direne Kazanacağız" sloganlarının ardından bir grup genç, hem açıklamaya katılan hem de açıklamayı izleyenlere canlı müzik ziyafeti verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title