Haberler

Dw: "Güvenlik Konseyi'nde Türkiye'yi Zorlu Bir Sınav Bekliyor"

Deutsche Welle, 1 Haziran İtibariyle BM Güvenlik Konseyi Başkanlığını Yürütecek Olan Türkiye'yi, Kuzey Kore Gerilimi ve Ortadoğu Gelişmeler Nedeniyle Zorlu Bir Sınav Beklediğini Belirtti.

1 Haziran itibariyle bir ay süreyle yürüteceği BM Güvenlik Konseyi Başkanlığı sırasında Türkiye'yi, Kuzey Kore gerilimi ve Ortadoğu gelişmeler nedeniyle zorlu bir sınav beklediği kaydedildi.

Alman yayın kurumu Deutsche Welle Türkçe Servisi'nin New York kaynaklı haberinde "Dünya politikalarının şekillendiği BM Güvenlik Konseyi'nin dönem başkanlığını 1 ay süreyle Türkiye yapacak. Kuzey Kore gerilimi ve Ortadoğu'daki gelişmeler nedeniyle Türkiye'yi zorlu bir sınav bekliyor" denildi.

48 yıl sonra BM GK üyelik koltuğuna oturan Türkiye'nin, Haziran ayı boyunca BM'nin en önemli organına başkanlık edeceğine işaret edilen haberde Haziran ayında Konsey'in gündemi oldukça yoğun olduğu, Kosova ve Irak konusunda kapalı görüşmelerin yapılması, Ortadoğu Dörtlüler Grubu'nun özel temsilcisi olan eski İngiltere Başbakanı Tony Blair'in bir brifing vermesi beklendiği kaydedildi.

Eski Yugoslavya ve Ruanda'ya ilişkin uluslararası ceza mahkemeleri başkanları ve savcılarının, Konsey'e bilgi vereceği, ayrıca İran ve Liberya'ya ilişkin yaptırımlar komitelerinin başkanlarının da, çalışmaları hakkında Konsey'i bilgilendireceklerine dikkat çeken DW, bu ay ayrıca Golan Tepeleri ve Gürcistan'daki BM barış güçlerinin görev sürelerinin uzatan karar tasarıları da Konsey'de oylanacağı, Afganistan ve Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki BM operasyonları ile terörle mücadele konularının da görüşüleceği vurgulandı. (ANKA)

(CN/BÜN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title