Haberler

Düzensiz Göçle Mücadele

Sahil güvenlik ve jandarma ekiplerinin son bir haftadaki operasyonlarında 779 kaçak yakalandı.

Sahil güvenlik ve jandarma ekiplerinin son bir haftadaki operasyonlarında 779 kaçak yakalandı.

İçişleri Bakanlığından yazılı yapılan açıklamaya göre, Sahil Güvenlik Komutanlığının Türk karasularında düzensiz göçün önlenmesine yönelik çalışmaları devam ediyor.

Bu kapsamda, 26 Mayıs-2 Haziran'da Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanlığı, Sahil Güvenlik İzmir ve Kuzey Ege Grup Komutanlıkları ve Sahil Güvenlik Antalya Grup Komutanlığı sorumluluk sahalarındaki çalışmalarda 539 kaçak ile bunları yasa dışı yollardan yurt dışına çıkarmaya çalışan 4 kişi yakalandı.

Sahil güvenlik unsurlarınca karada tespit edilen 6 göç girişimi, jandarma birimlerine bildirilerek önlendi. Bu olaylarda 240 kaçak ve onları yurt dışına çıkarmaya çalışan 4 kişi jandarma ekiplerince gözaltına alındı.

Düzensiz göçün engellenmesi için yürütülen çalışmalar kapsamında 2 arama kurtarma gemisi, 48 sahil güvenlik botu, 14 SAGET, 4 DEGAK timi ve 22 kontrol botundan oluşan yüzer unsurlarla 2 bin 356 saat seyir yapıldı.

Ayırca, 19 helikopter ve 6 uçak sortisiyle 66 saat uçuş gerçekleştirildi, 7 mobil radar timi de 438 saat görev yaptı.

Kaynak: AA / Güncel

Güney Ege Antalya İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title