Haberler

Düzeltme Türk Telekom "İşinin Liderleri Zirvesi" Başlıklı Haberimizde, Türk Telekom Grubu Kurumsal...

Türk Telekom Grubu Kurumsal İş Birimi Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Ali Akarca, Türkiye'yi dijital merkez olarak farklı bir yere konumlandırmak istediklerini belirterek, "Çin'den Avrupa Birliği'ne uzanan bir fiber hat Mısır üzerinden geçirilecekti fakat girişimlerimiz sonucu bu ağın Türkiye'den geçmesini sağladık" dedi.

Türk Telekom Grubu Kurumsal İş Birimi Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Ali Akarca, Türkiye'yi dijital merkez olarak farklı bir yere konumlandırmak istediklerini belirterek, "Çin'den Avrupa Birliği'ne uzanan bir fiber hat Mısır üzerinden geçirilecekti fakat girişimlerimiz sonucu bu ağın Türkiye'den geçmesini sağladık" dedi.

Türk Telekom Grubu, İzmir'de birlikte çalıştığı "stratejik müşterileri" için bir otelde "İşinin Liderleri Zirvesi" düzenledi.

Burada konuşan Akarca, TTNET, Avea ve Türk Telekom'u tek çatı altında topladıklarını anımsatarak, Türk Telekom'un Türkiye'deki internet trafiğinin yüzde 90'ını sağladığını, yeni yapının teknolojik anlamda işleri kolaylaştırırken bütün hizmetleri tek elden sunabilmek amacıyla kurulduğunu söyledi.

"AB'nin interneti Türkiye'den geçecek"

Türkiye'de dünyanın etrafını 5 kez dolaşacak uzunlukta fiber internet altyapısı olduğunu vurgulayan Akarca, şunları kaydetti:

"Bunun yanında yurt dışında 40 bin kilometre fiber bağlantımız var. Bu kapasitemizle Türkiye'yi dijital merkez yapmak zorundayız. Artık bilgi çağındayız ve dijital yollar çok daha önemli hale geldi. Biz de ülkemizin dijital merkez olması için çalışıyoruz. Bunun için uluslararası alanda da atılımlar yapıyoruz. Çin'den AB'ye kadar uzanacak fiber ağın Mısır üzerinden geçirilmesi planlanırken yaptığımız girişimlerle bu ağı Türkiye'den AB'ye ulaştıracağız."

Akarca, mobil iletişimde 4,5G teknolojisiyle ilgili çalışmalar yaptıklarını ve 900 bandına geçtiklerine işaret ederek, "81 ilde baz istasyonları uyumlu hale getirmek için çalışılıyor. Böylece bodrum katlarında ve bina içlerinde de çok daha geniş bir kapsama alanında hizmet alınacak" diye konuştu.

Açılışın ardından "Dönüşüm zamanı" konulu bir panel düzenlendi. Panelde Ege Sanayici ve İşadamları Derneği (ESİAD) Başkanı Mustafa Güçlü, Yaşar Holding İcra Kurulu Başkanı Mehmet Aktaş, PETKİM Genel Müdürü Sadettin Korkut, Folkart Yapı Genel Müdürü Metin Sancak ve Arkas Üst Yöneticisi (CEO) Önder Türkkanı birer konuşma yaptı.

SOCAR'dan 20 milyar dolarlık yatırım

Petkim Genel Müdürü Sadettin Korkut, Türkiye'nin 3'üncü büyük konteyner limanı olan Petkim Limanının tamamlandığını ve işletilecek firmaya teslim edildiğini söyledi.

Limanın birkaç ay içinde çalışmaya başlayacağını vurgulayan Korkut, "Bunun yanında SOCAR'ın da yatırımları devam ediyor. Halen süren projelerin hayata geçmesiyle Türkiye'de yaptığımız yatırım miktarı 20 milyar doları bulacak" ifadelerini kullandı.

Folkart İnşaat Genel Müdürü Metin Sancak da dijital bir yaşama önem verdiklerini dile getirerek, Avrupa'nın en yüksek binası olacak 400 metre uzunlukta ve 85 katlı binayı İzmir'e kazandıracaklarına değindi.

Bugüne kadar 5 proje için 800 milyon lira harcadıklarını ifade eden Sancak, "Farklı olanı yapıp ürünle yabancılaşmaya izin vermedik. İzmir'deki müşteri dönüşümlerini takip eden bir departman oluşturduk ve ne yaparsak nasıl karşılanacağı değerlendiriyoruz. Türkiye'nin en büyük ilk 5 firması olmak için uluslararası pazarlara da açılacağız" dedi.

Arkas Üst Yöneticisi Önder Türkkanı ise 22 farklı ülkede 6 bin 500 kişiyi istihdam eden bir kurum olduklarına dikkati çekerek, "Dönüşümü sağlayan firmalar ülkelerini bile pozitif olarak değiştirebilir. Verimliliği arttırmak için İzmir'in Sasalı bölgesindeki bir binadan dünyadaki 22 ülkeye hizmet veriyoruz. Dijital dünyanın nimetlerinden bizler de yararlanıyoruz" dedi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Avrupa Birliği Türk Telekom Türkiye Akarca Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title