Haberler

Düzeltme-

-Bugünkü bültenimizde yer alan Seyrantepe ihalesiyle ilgili haberimizde yer alan teklif veren girişim grubularından "Eren Alke Ortak Girişim Grubu'nun ismi "Eren Arke" olarak yazılmıştır. Haberimizi düzeltilmiş haliyle yeniden yayınlıyoruz. ANKA

SEYRANTEPE İHALESİNE EN UYGUN TEKLİF KUZU İNŞAAT'TAN GELDİ

-Seyrantepe İhalesine ortak girişim grubu firmalar damgasını vurdu. Geçen ihaleye tek başına girmeyi tercih eden firmalar bugün yapılan ihaleye ortak girişim grubu şeklinde katıldılar. İhalede 5 firma teklif verirken yüzde 20.44 idare payıyla en uygun teklif Kuzu İnşaat'tan geldi.

ANKARA (ANKA) - Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) Seyrantepe İhalesine 5 firma teklif verirken yüzde 20.44 idare payıyla en uygun teklif Kuzu İnşaat'tan geldi.

Seyrantepe ihalesi, TOKİ Başkan Yardımcısı Çağatay Göktayoğlu'nun komisyon başkanlığında yapıldı. İhaleye Eren Talu-Alke Ortak Girişim Grubu, Sembol İnşaat-BF Global Ortak Girişim Grubu, Bozoğlu-Ural-Avz Ortak Girişim Grubu, Özyazıcı İnşaat ve Kuzu İnşaat teklif verdi. Firmaların teklifleri şöyle:

-Eren ALKE: 777 milyon 777 bin 777 YTL toplam satış geliri, 777 milyon 777 bin 777 YTL arsa payı, yüzde 0 gelir payı,

-Sembol BF Global Ortak Girişim Grubu: 1 milyar 596 milyon YTL toplam satış geliri, 115 milyon YTL arsa payı, yüzde 7.2 idare payı,

-Bozoğlu Ural-Avz Ortak Girişim Grubu: 600 milyon YTL toplam satış geliri, 60 milyon YTL arsa payı, yüzde 10 ise idare gelir payı

-Özyazıcı İnşaat: 695 milyon YTL toplam satış geliri, 34 milyon 750 bin YTL arsa payı, yüzde 5 ise idare gelir payı

-Kuzu İnşaat: 626 milyon 1 bin 363 YTL toplam satış geliri, 127 milyon 954 bin 679 YTL arsa payı, yüzde 20.44 idare payı.

İhaleyi değerlendiren Komisyon Başkanı Göktayoğlu, başvuru sayısının yeterli olduğunu bir hafta 10 gün içinde ihalenin ikinci kısmına geçilebileceğini kaydederken, ihalenin ikinci kısmının açık artırma usulüyle olacağını söyledi.

Eren Talu İnşaat sahibi Eren Talu ise ihaleyi şöyle değerlendirdi:

"Proje değiştirildi. Diğer proje benim çocuğum gibiydi. Bu proje başkasının çocuğu gibi. Birinci ihaledeki yeterliliği TOKİ artırdı. 100 bin metre kareden 120 bin metre kareye çıkardı. Tek başımıza yeterli olmuyordu bu yüzden ortak girişim grubu diye ihaleye katıldık."

Proje kapsamında, Ali Sami Yen Stadyumu'nun bulunduğu 34 bin 640 metrekare yüzölçümlü taşınmaz üzerinde "Kentsel Sosyal Altyapı Alanları"nın yapılması karşılığında Seyrantepe arazisi üzerinde spor kompleksi kurulacak. 52 bin seyirci kapasiteli, çok amaçlı, çatısı açılır kapanır tipte stadyum ve 4 bin 500 araçlık otoparktan oluşan spor kompleksi inşaatı yapılarak Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne devredilecek.

-FİRMA, PROJEYİ TEMİNAT GÖSTEREREK KREDİ KULLANABİLECEK-

İhaleyi kazanan firma kredi kullanmak isterse; Seyrantepe'de yapılacak spor kompleksi inşaat seviyesini yüzde 15'e getirmesi şartı ile Ali Sami Yen arsası üzerinde yapacağı projeden alacağı yüklenici hasılat payı tutarını temlik veya teminat gösterebilecek. İhaleyi kazanacak firma TOKİ'ye teklif etmiş olduğu İdare Payı Toplam Gelirinin (İPTG) yüzde 5'ini sözleşmenin imzalanacağı güne kadar yatıracak.

Seyrantepe arazisi üzerinde yapılacak olan stadyum inşaatının tamamlanması için verilecek olan 720 günlük sürenin dolması beklenmeden 120 gün önce, hasılat paylaşımına konu olan Ali Sami Yen Stadyumu'nun bulunduğu taşınmaz yüklenici firmaya teslim edilecek. Seyrantepe Spor Kompleksi inşaatı müşavirlik hizmetlerini yapacak firma TOKİ tarafından belirlenecek. Müşavirlik bedeli için spor kompleksi inşaat bedelinin yüzde 1'i kadar da kesin teminat alınacak.

-DAHA ÖNCEKİ İHALEYE 5 FİRMA KATILMIŞTI-

TOKİ Başkanlığı'nda 19 Temmuz'da yapılan ihale, gerekli yarışma ve rekabet şartlarının oluşmaması nedeniyle TOKİ tarafından iptal edilmişti. İhaleye Nurol İnşaat AŞ, Eren Talu Turizm AŞ, Cengiz İnşaat AŞ, Mesa Mesken Sanayi AŞ ve Bozoğlu İnşaat katılmıştı. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title