Haberler

Düzcelileri Kitap Okumaya Davet Etti

Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, tüm Düzcelileri kitap okumaya davet etti.

Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, tüm Düzcelileri kitap okumaya davet etti. Annem Varsa Bende Varım projesinin büyük ilgi gördüğünü ve farklı illerde uygulanır haline geldiğini dile getiren Dağlı "Bu bizim için övünç kaynağıdır" dedi.

Bu yıl 54.sü kutlanan Kütüphaneler Haftası dolayısıyla İl Halk Kütüphanesi'nde bir program gerçekleştirildi.

Programın açılış konuşmasına yapan Kütüphane Müdür Vekili Kemal Akça, toplam kitap sayılarının 48 bin 490, kayıtlı üye sayısının ise 16 bin 236 olduğunu belirterek "El Halk Kütüphanesi ile Prof. Dr. Necmettin Erbakan Halk Kütüphanesi, ilçelerimizde ise Akçakoca, Kaynaşlı, Gölyaka, Çilimli ve Yığılca Halk Kütüphaneleri olmak üzere toplamda 7 adet Halk Kütüphanesi ile okuyucularımıza hizmet vermekteyiz. İl Halk Kütüphanemizin toplam kitap sayısı 48 bin 490, kayıtlı üye sayısı 16 bin 236'dır. 2017 yılı içerisinde ödünç verilen kitap sayısı 17 bin 540, okuyucu sayısı ise 45 bin 612'dir" dedi.

Akça 28 Mart Çarşamba günü Anıtpark Meydanında 12.30 ile 13.00 saatleri arasında 81 ilde eş zamanlı olarak sessiz kitap okuma etkinliği yapılacağını hatırlattı.

Düzce'de okur sayısı yüksek

İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak, Düzce'de okuyucu sayısının yüksek olduğuna işaret ederek " Türkiye'de Bakanlıktan da önce ilk defa Düzce Valiliği kütüphanelerin halkın olmasını sağlayarak 09.00 – 22.00 mesai saatleri ile herkesin kütüphaneden faydalanmasını sağlamıştır. Sayın Valimizin desteği ile olmuştur ve Bakanlığımız Düzce Valiliğini örnek almıştır. Kütüphanemiz Cumartesi ve Pazar günleri de açıktır. Düzce'de okuyucu sayısı gerçekten fazla. Okuyucu sayısının nüfusa oranı dikkate alındığında Türkiye'de ilk 5 il içerisindeyiz. Kalıcı Konutlarda Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kütüphanesini açtık. Şuanda okuyucuların talepleri doğrultusunda eksikliklerimizi nasıl tamamlarızın çalışmasını yapıyoruz. Biz Genel Müdürlük ile görüştük ve gezici kütüphane talebimizi ilettik. Sayın Valimizden bu hususla ilgili Bakanlıkla irtibata geçmesini talep ediyoruz. Bu girişimciler okuyucu sayısını arttıracak" diye konuştu.

Annem varsa bende varım örnek oldu

Vali Dr. Zülkif Dağlı Annem Varsa Bende Varım projesinin Türkiye'ye örnek olduğunu ifade ederek "Düzce'de kitap okuma hususunda bir farkındalık var. Biz bunu nasıl geliştirebilirizin üzerine çalışma yapıyoruz. Kalıcı konutlarda kütüphaneye talebin fazla olduğunu gözlemledik. Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kütüphanemizi açtık. Kalıcı Konutlar bölgesinde yeni yurtlar açıldı. Burada öğrencilerimizin yararlanması için bir kütüphane ihtiyacı vardı. Kütüphaneler Genel Müdürlüğümüzle görüşmek suretiyle İl Özel İdaremizle birlikte hayata geçirmiş olduk. Özellikle çocuklarımıza kitap okuma sevgisini aşılamamız lazım. Bu kapsamda Annem Varsa Bende Varım Projesine ilk okullarda 10 bin öğrencinin katılımıyla başlandı. Proje öğrencilerimizin tarafından benimsendi. Velilerimizin de bu projeye ilgi gösterdiklerini gördükten sonra ortaokul 1-2, lise 1-2 olmak üzere projemiz devam edecek. Milli Eğitim Bakanımız Sivas ilinde aynı projeyi uyguladı. Bitlis ilinde uygulandı. Farklı birkaç il ile irtibat halindeyiz. Sadece bu proje Düzce Valiliği tarafından başlatılmıştır şeklinde bir ibare konulmasını talep ettik. Bunun Düzce için övünç kaynağı olduğunu düşünüyorum" şeklinde açıklama yaptı.

Düzce kültür günleri düzenlenecek

Bu yıl Mayıs ayının ilk haftasında Düzce'de bir farkındalık oluşturma adına 9 gün sürecek olan ve ulusal alanda tanınan yazarların davet edileceği Düzce Kültür Günleri etkinliğine imza atacaklarını belirten Vali Dağlı, ilçelerde kurulacak Gençlik Merkezlerinde de mutlaka küçük kütüphanelerin yer alacağını söyleyerek "İlçelerimizin tamamında Gençlik Merkezlerimiz olsun istiyoruz. Bununla ilgili çalışma başlattık. Mevcut binalarda tadilat yapmak suretiyle Gençlik Merkezlerini çoğaltacağız. Merkezlerimizin içerisinde mutlaka küçük birer kütüphane olacak. Haydi tekrar kitap okumaya diyorum. Tüm halkımızı kitap okumaya davet ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Bilim ve Sanat Merkezi öğrenci ve öğretmenleri tarafından mini bir müzik dinletisi yapıldı. Daha sonra yılın en çok kitap okuyan üyelerine ödülleri verildi.

Programın sonunda Vali Dr. Zülkif Dağlı, Düzce İl Halk Kütüphanesi'nde Bilim ve Sanat Merkezi tarafından 54. Kütüphane Haftası için hazırlanan "Kitap ve Okuma" temalı resim sergisi açılışını gerçekleştirdi. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Necmettin Erbakan Düzce Valiliği Zülkif Dağlı Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title