Haberler

Düzce Üniversitesi'nin 11. Yıl Kutlaması

TBMM Aile Bütünlüğünün Korunması Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, 15 Temmuz darbe girişiminde hedefin ülkenin geleceği olduğunu belirterek, "O gece sokaktaki vatandaşlara kast edenler, o fiili işleyen teröristlerin kast ettikleri, bu ülkenin ve...

TBMM Aile Bütünlüğünün Korunması Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, 15 Temmuz darbe girişiminde hedefin ülkenin geleceği olduğunu belirterek, "O gece sokaktaki vatandaşlara kast edenler, o fiili işleyen teröristlerin kast ettikleri, bu ülkenin ve evlatlarımızın ikbaliydi." dedi.

Düzce Üniversitesi (DÜ) Cumhuriyet Konferans Salonu'nda, üniversitenin kuruluşunun 11. yılı dolayısıyla düzenlenen programda konuşan Keşir, DÜ'nün başarıları karşısında çok mutlu ve gururlu olduğunu söyledi.

Keşir, Türkiye'de çok idealist ve fedakar gencin olduğunu, bunun en yakın örneğine 15 Temmuz darbe girişiminde şahit olduklarını belirterek, "Ben 15 Temmuz akşamı TBMM'ye giderken sadece çocuklarımızı düşündüm. 15-16 yaşında hedeflerini koymuş, o hedeflerine ulaşma yolunda ilerlemiş, hedeflerinin peşinde olan çocuklarımız var. Hakikaten vatan ve millet aşkı ile yanan çocuklarımız var. O gece dua ettim, 'İnşallah, bunlar başarılı olmasınlar, diye. Yoksa ülke 50 yıl, 100 yıl geriye giderdi. O gün parlamentoya bomba atarak sadece milletvekillerine kast etmiyorlardı. O gece sokaktaki vatandaşlara kast edenler, o fiili işleyen teröristlerin kast ettikleri, bu ülkenin ve evlatlarımızın ikbaliydi." diye konuştu.

DÜ Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar ise 2006 yılında 3 fakülte 4 bin öğrenciyle açılan DÜ'nün 11 yıl sonra 14 fakülte ile 30 bin öğrenciye ulaştığını söyledi.

Yenilikler ve gelişmelere açık bir üniversite olduklarını belirten Çakar, şöyle devam etti:

"Üniversitemizde gurur duyduğumuz bölümlerimiz var. Sosyal Güvenlik Bölümümüz, Türkiye'de ilk kurulan bölüm olacak. Türkiye'deki ilk Nüfus ve Vatandaşlık Bölümü de üniversitemizde kurulacak, bunun adımlarını attık. Düzce ise çok kozmopolit bir il, bu özelliklerden de faydalanarak Çerkez Dili ve Edebiyatı Bölümü de ülkemizdeki ilk ve tek bölüm. Bununla da gurur duyuyoruz."

Üniversite olarak bölgedeki çevre ve tıp alanına yoğunlaştıklarını kaydeden Çakar, "Özellikle sağlık alanında geleneksel ve tamamlayıcı tıp alanı ile çevresel anlamda da çevresel atıkların geri dönüşümünü sağlayan endüstriyel ürüne dönüştürülmesi projelerini seçtik. Bu çerçevede bölgemizin fındığı ve diğer tarımsal ürünlerinden sağlanan atıklar, bölgenin sürdürülebilir kalkınmasına katkı sağlayan birer endüstriyel ürün haline dönüşecek." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Çakar ve Keşir, DÜ'nün 11. yıl pastasını kesti.

Kaynak: AA / Güncel

Düzce Üniversitesi Ayşe Keşir AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title