Haberler

Düzce: Türkiye'nin 54. Kent Ormanı Düzce'de Açıldı

- Türkiye'nin 54. Kent Ormanı, Düzenlenen Törenle Düzce'de Açıldı.

- Türkiye'nin 54. Kent Ormanı, düzenlenen törenle Düzce'de açıldı.

Düzce'nin kalıcı konutlar bölgesinde 158 hektar arazi üzerine kurulu olan Kent Ormanı'nın açılış törenine Düzce Vali Halil Nimetoğlu, Orman Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kurtuluşlu, Orman Bölge Müdür Vekili Cemalettin Öztürk, daire amirleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşma yapan Orman Bölge Müdür vekili Cemalettin Öztürk, önceleri yüzde 72 oranında olan ormanlık alanların bugün yüzde 27'ye düştüğünü söyledi. Öztürk, "Son dönemlerde yoğun bir ağaçlandırma çalışması başlatılmış durumda. Her şehirde bir kent ormanı yapılması hedefleniyor. Bununla birlikte ormana bakışın değiştirilmesi de hedefleniyor. Ormanlar artık içine girilmesi yasak tel örgülerle çevrili alanlar olmaktan çıkarılıp, içinde insanların nefes alabileceği bölgeler haline getirilecek'' dedi.

Vali Halil Nimetoğlu ise, "Orman Bakanlığı ve Orman Genel Müdürlüğü'nü, ormana girmenin neredeyse yasak olduğu eski düşünceyi ortadan kaldırarak yeni bir anlayış getirdiği için kutluyorum. Açılmış ve açılacak olan kent ormanları, bir anlamda 'ormanla hasım olma, hısım ol' felsefesinin hayata geçirilmesidir. Pek çok kurumun işbirliği ile bu hale getirilen Kent Ormanı, gençlerimize ve Düzcelilere armağan ediliyor. Bunun kıymetini bilmek gerekiyor" şeklinde konuştu.

Geleneksel yaylacılık anlayışının sürdüğü bölgede husumetlerin halen mahkemelerde devam ettiğine de dikkat çeken Vali Nimetoğlu, "Buna artık bir son vermemiz gerekiyor. Bunun için yine Orman Bakanlığı'nın, Kalıcı Konutlar mevkiindeki 158 hektarlık alanı Kent Ormanına dönüştürmesi bizleri memnun etti. Valilik olarak buna öncülük ederek ormana zarar vermeden ama yayla geleneğini de canlı tutarak hayata geçirmek istiyoruz. Buralar her zaman güneşin, doğanın, huzurun sofrası olsun. Kent Ormanımız hayırlı olsun" dedi.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi Vali Halil Nimetoğlu ve katılımcılar tarafından kesildi. 158 hektar arazi üzerinde bulunan Kent Ormanı'nın içinde yürüyüş parkurları, kır kahvesi, çeşme ve spor alanları bulunuyor. Mangallı pikniğin yasak olduğu kent ormanı, sık çam ağaçları ve temiz havası ile Düzcelilerin daha ziyade rahat bir nefes alma ve spor yapmasına yönelik olarak hizmete açıldı. Açılışın ardından Vali Halil Nimetoğlu ve törene katılanlar Kent Ormanı'nda kısa bir yürüyüş yaptı. Kent Ormanı açılışı sırasında ise Orman İşletmesi tarafından düzenlenen orman ve deprem konulu şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

(AY-AK)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title