Haberler

Düzce Turizm Yatırımlarıyla Hareketlenecek

Düzce Valisi Zülkif Dağlı, kente yapılacak turizm projelerine devam ettiklerini belirterek, "Gölyaka Kültür Park alanına business jetlerin inip kalkabilmesi için pist çalışmalarına başladık.

Düzce Valisi Zülkif Dağlı, kente yapılacak turizm projelerine devam ettiklerini belirterek, "Gölyaka Kültür Park alanına business jetlerin inip kalkabilmesi için pist çalışmalarına başladık. Toprak analizleri gönderildi." dedi.

Düzce Üniversitesi (DÜ) Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu'nda, "17. Geleneksel Turizm Sempozyumu" düzenlendi.

Vali Dağlı, Akçakoca yerleşkesindeki sempozyumda yaptığı konuşmada, kentin turizm alanında gelişmesi için çaba sarf ettiklerini söyledi.

Düzce'nin turist hedef kitlesinin Körfez ülkeleri olduğunu belirten Dağlı, şöyle konuştu.

"Yabancı turist açısından çalışmalarımız devam ediyor. Sabiha Gökçen Havaalanı'na 1 saat 45 dakika uzaklıktayız. Gölyaka Kültür Park alanına business jetlerin inip kalkabilmesi için pist çalışmalarına başladık. Toprak analizleri gönderildi. Yani business jetlerin için iniş kalkış yeri yapılacak. Bizim turist olarak hedef kitlemiz hiçbir zaman Rus ve Almanlar olmayacak. Sıcaktan bunalan, serinliğe, suya hasret olan, nitelikli para harcayan Körfez ülkelerine yönelik yabancı turist düşünüyoruz. Çalışmalarımız bu yönde. "

"Sakin Şehir" ve jet safari projeleri

Akçakoca ilçesinde çok önemli projelerin olduğunu aktaran Dağlı, "Kültür turizm alanında Çayağzı köyünü cittaslow (Sakin Şehir) yapma projemiz var. Çayağzı ve Melenağzı'nda yine jet safari projesi var. Engelleri kaldırıp yatırımcının önününü açacağız." dedi.

Sempozyumun Onursal Başkanı DÜ Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Düzce turizmin canlanması için çalıştıklarını ifade ederek, "Bölgemiz turizm açısından çok önemli. Düzce'miz yeşilliği, yaylaları, gölleri ve şelaleleri ile çok güzel turizm destinasyonudur. İlimizin turizm açısından gelişmesi için elimizden geleni yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Konuşmalarının ardından Rektör Çakar, Vali Dağlı'ya plaket verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Düzce Üniversitesi Zülkif Dağlı Akçakoca Gölyaka Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title