Haberler

Düzce: Düzceli Hacı Adayları Eğitimden Geçti

Düzce İl Müftülüğü tarafından, bu yıl kutsal topraklara gidecek vatandaşlara Kabe maketi etrafında tatbikat yaptırılarak, hac vazifesi hakkında bilgiler verildi.

Düzce Merkez Büyük Camii'de, İl Müftülüğü tarafında düzenlenen hac eğitimine, çok sayıda hacı adayı katıldı. İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar, imamlardan Mehmet Çiftçi, Ahmet Yanıç ve Salih Aktaş, hacı adaylarına ihramın nasıl giyileceğini uygulamalı olarak gösterdikten sonra, tavaf ve hac görevi hakkında bilgiler verdi.

Müftü Gürpınar, adayların kutsal topraklarda güçlük çekmemeleri ve ibadetlerini eksiksiz yapmaları için böyle bir eğitim verdiklerini kaydetti. Gürpınar, verilen eğitim sayesinde hacı adaylarının sanki Kabe'ye gitmiş gibi eğitildiğini ifade ederek, "Hacı adaylarımız tam hazır oluncaya kadar müftülük olarak eğitimleri devam ettireceğiz. Düzce'den bin 23 hacı adayı kutsal topraklara gidecek. 44 kişiden oluşan ilk kafile, 25 Kasım tarihinde, kutsal topraklara gitmek üzere buradan ayrılacak" dedi.

Eğitimde hacı adayları din görevlileriyle birlikte caminin ortasına yerleştirilen Kabe maketi etrafında tekbir getirerek tavaf yaptı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title