Haberler

Düzce: Düzce'de, "Recep Yazıcıoğlu Perspektifinde Türkiye" Paneli

Memur-sen Düzce İl Temsilciliği Tarafından "Recep Yazıcıoğlu Perspektifinde Türkiye" Adıyla Bir Anma Paneli Düzenlendi.

Memur-Sen Düzce İl Temsilciliği tarafından "Recep Yazıcıoğlu Perspektifinde Türkiye" adıyla bir anma paneli düzenlendi.

Düzce Öncü Egemen Konferans Salonu'nda düzenlenen panele Düzce Valisi Halil Nimetoğlu, Çankırı Valisi Ali Haydar Öner, Prof. Dr. M. Sait Yazıcıoğlu, Prof. Dr. Osman Altuğu, Uzm. Dr. Köksal Pabuçcu, Devlet Eski Bakanı Tınaz Titiz, İl Emniyet Müdürü Saim İşlek ve çok sayıda davetli katıldı. Panelde bir konuşma yapan Düzce Valisi Halil Nimetoğlu, "Recep Yazıcıoğlu dost, arkadaş ve yüce bir insandı. Yazıcıoğlu, Tokat Valisi iken ben de mülkiye müfettişi olarak Tokat Valiliği denetim görevi yapmıştım. O zaman 3 aylık bir beraberliğimiz olmuştu. Kendisi, insanın mutluluğu için çalışan bir kişiydi" dedi. Hazırladığı raporda Yazıcıoğlu için, 'Görevini layıkıyla, hesabı ve kitabıyla yerine getiren, her çeşit toplumsal sorunları halkın katılımıyla çözen, devlet-millet işbirliği ile çalışan, üreten bir kişi' diye söz ettiğini söyleyen Nimetoğlu, "Hedefi Türk insanını mutlu etmekti. Ağır aksak giden sistemden yakınmaktaydı. Halen daha aynı sistem devam etmektedir. Recep Yazıcıoğlu'nun sunduğu sisteme gelecekte ihtiyaç duyacağız" diye konuştu.

Çankırı Valisi Ali Haydar Öner de, "13 yıl boyunca nereye gittiyse ben de onunla bulundum. İdeolojik adam değil, hizmet adamıydı. Ben onun sayesinde Vali oldum. İmrendiğim bir insandı" diyerek duygularını dile getirdi.

Konuşmaların ardından konuşmacılar, Recep Yazıcıoğlu ile ilgili anılarını, hayat prensiplerini, görev yaptığı yerlerdeki çalışmalarını ve hayal ettiği Türkiye konusunda görüşlerini sundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title