Haberler

Düzce: Düzce'de Özel Eğitim Ve Rehberlik Kursu

Düzce'nin Akçakoca İlçesi'nde Milli Eğitim Bakanlığı Hizmetiçi Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen "Özel Eğitim ve Rehberlik" kursu başladı.

Düzce'nin Akçakoca İlçesi'nde Milli Eğitim Bakanlığı Hizmetiçi Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen "Özel Eğitim ve Rehberlik" kursu başladı.

Akçakoca Öğretmenevi'nde başlayan ve 23 Haziran'a kadar sürecek kursun açılışına, Düzce Valisi Halil Nimetoğlu, Akçakoca Kaymakamı Savaş Tuncel, Akçakoca Belediye Başkanı Nazmi Çiloğlu, Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Doç. Dr. İrfan Erdoğan, Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Ruhi Kılıç, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Akova ve 23 ilden 152 öğretmen katıldı.

Düzce Valisi Halil Nimetoğlu, geleceği yetiştiren öğretmenlere büyük görevler düştüğünü belirterek, "Eğitimin doğumdan mezara kadar olması gerekiyor. Eğitim alanında yapmamız gereken çok şey var. Hükümet bu yıl eğitime çok büyük bütçe ayırdı. Yine de birçok ülkenin gerisindeyiz. Bu nedenle siz değerli öğretmenlerimize büyük görevler düşüyor" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Doç. Dr. İrfan Erdoğan, son 2 haftada çok önemli sınavların yapıldığına dikkat çekerek, "Türk Eğitim sisteminin değişmesi gerekiyor, bunun için düğmeye basıldı. Yaygın eğitimde ilköğretimde yüzde 100, orta öğretimde yüzde 70, yüksek öğrenimde ise yüzde 20'ler seviyesinde başarıyı yakaladık. Bu çıtayı daha da yükseltmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Ruhi Kılıç ise Türkiye'de çarpık bir sınav yapısının olduğunu ifade ederek, "Öğrenciler OKS ve ÖSS sınava girdi. Ancak Türkiye'de 1. olmuş birçok öğrenci bu sınavları geçemedi. Bu çocukları kayıp mı edeceğiz? Hayır. Dünyaya yön veren bir mimar ne zaman yetiştireceğiz? Bunun için artık beklemek istemiyoruz. OKS sınavı 2008'de kalkacak. Bu yönde bir çalışma var, ardından da ÖSS kaldırılacak. Türkiye'nin yetiştirdiği bilim adamı sayısı parmakla sayılacak kadar az" dedi.

Dr. Kılıç, çocukların at yarışı gibi o sınavdan o sınava gittiğini, bunun da sorunlara neden olduğunu belirterek, "Bakanımızın bize talimatı oldu 'OKS ve ÖSS sınavında sorulan soruların müfredat programıyla ne kadar örtüştüğünü araştıralım ve uzun vadede bir çıkış yeri bulalım' dedi. ÖSS için diğer ülkelerdeki gibi bitirme sınavları getirilebilir. Daha geniş kapsamlı, yıllara yayılmış bir sistem üzerine çalışmalar yapıyoruz. Okullarda problem olduğunu biliyoruz. Lise 3. sınıfa gidenler tamamen dershanelere odaklanmış durumda" diye konuştu.

Kılıç, özel eğitimin dünyada da çok rağbet gördüğünü ifade ederek, "Rusya özel eğitimde yüzde 13, Hollanda daha da yüksek oranlarda, fakat Türkiye'de bu oran yüzde 1.7'ler seviyesinde. Burs sistemiyle maddi durumu iyi olmayanların sisteme dahil edildiği bir yapı uygun görülebilir. Özel eğitim oranlarının çağdaş ülkelerdeki gibi yukarıya çekilmesi gerekiyor'' ifadesinde bulundu.

Kursun amacı konusunda bilgiler veren Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Şube Müdürü Metin Uzun da, genel eğitim sisteminde mağdur olan, üstün zekalı ve yetenekli çocukların Milli Eğitim Bakanlığı, Bilim ve Sanat merkezlerinde değerlendirileceğini söyledi.

Konuşmaların ardından Rusya'nın Kadın Bilimci Nadya Cumukova ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi Öğretim görevlisi Uğur Sak kursa katılan öğretmenlere özel eğitim ve rehberlik konularında bilgiler aktardı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title