Haberler

Düzce: Düzce'de Öğrenciler, İnternet Kafe ve Oyun Salonlarına Giremeyecek

Düzce Valiliği'nin Aldığı Karar Gereğince İnternet Kafeler ile Oyun Salonlarına, 08.00-19.00 Saatleri Arasında Öğrenci Alınmayacak. Karara Uymayanlara Kabahatler Kanunu Gereğince Para Cezası Verilecek.

Düzce Valiliği'nin aldığı karar gereğince internet kafeler ile oyun salonlarına, 08.00-19.00 saatleri arasında öğrenci alınmayacak. Karara uymayanlara Kabahatler Kanunu gereğince para cezası verilecek.

Düzce Valisi Halil Nimetoğlu, bugünden itibaren geçerli olacak kararla, belirtilen saatlerde örencilerin internet kafe ile oyun salonlarına girmesinin yasaklandığını söyledi. Vali Nimetoğlu, "Geçen yıldan beri üzerinde önemle durduğumuz internet kafe konusunda yürüttüğümüz çalışmaları olgunlaştırdık. Bu çalışmaların ilimizde uygulanabilirliği konusunda karar aldık. Aldığımız karar gereğince 08.00-19.00 saatleri arasında internet kafelere öğrencilerin girişi yasaklandı. Bu konu çok önemli. Kararın uygulanabilmesi için velilere çok büyük görev düşüyor. Öncelikli olarak aileler, çocukları üzerinde denetimlerini arttırmalılar. Her öğrencinin başına veya her internet kafeye bir polis dikemeyiz. Karar bugün itibariyle fiilen başlıyor. Karara uymayanlar Kabahatler Kanunu'nun öngördüğü şekilde para cezası ile cezalandırılacak. Uygulamanın başarılı olması için elbirliği yapmalıyız. Uygulama tüm il genelinde jandarma ve polis ekipleri tarafından denetlenecek. Gerektiğinde zabıta da yardımcı olacak" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title