Haberler

Düzce'den Van'a "Kardeşlik Köprüsü" Kampanyası

Düzce'de bulunan İsmetpaşa İlköğretim Okulu öğrencileri, Van'da yaşanan deprem nedeniyle "Kardeşlik Köprüsü" adını verdikleri bir yardım kampanyası başlattı.

Düzce'de bulunan İsmetpaşa İlköğretim Okulu öğrencileri, Van'da yaşanan deprem nedeniyle "Kardeşlik Köprüsü" adını verdikleri bir yardım kampanyası başlattı.

Okul idaresi tarafından verilen zarfların içerisine koydukları okul harçlıklarını Van'daki depremzede kardeşlerine göndermek üzere biriktiren minik öğrenciler, örnek davranışlarıyla büyük takdir topluyor.

İsmetpaşa İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Osman Ünal, yaptığı açıklamada, Van'da yaşanan deprem sonrası Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Kulübü öğrencilerinin katkılarıyla "Kardeşlik Köprüsü" adı altında bir yardım kampanyası başlatıldığını belirtti.

En kolay yardımın nakdi yardım olacağı düşüncesiyle böyle bir girişimde bulunduklarını ifade eden Ünal, "Öğretmenlerimizle birlikte öğrencilerimizi bilgilendirerek onlara birer zarf dağıttık. Öğrencilerimiz de gönüllerinden ne kopuyorsa aileleriyle de görüşerek getirdi. Yardım kampanyasına büyük bir katılım var. İnşallah oradaki kardeşlerimize bir nebze de olsa yardımcı oluruz" dedi.

Bazı öğrencilerin depremle ilgili duygusal anılarını oradaki kardeşleriyle paylaşmak için mektup yazdıklarını belirten Ünal, bunları da orada göçük altından yaralı olarak kurtulan öğrencilere ulaştıracaklarını kaydetti.

Öte yandan aynı okulda okuyan Şevval ve İsmail Şahin Uçar kardeşler evleri ve esnafı kapı kapı dolaşarak Van'daki kardeşleri için yardım topluyor. Azda olsa onlara destek olmak istedik diyen abla kardeş, "Bu yardımlarla inşallah onların karınları doyar, inşallah bu yardımla birlikte oda sıcaklığını hissederler" diye konuştu.

Öğrencilerden Ahmet Çolakoğlu da Van'da göçük altından kurtulan kardeşlerine

'geçmiş olsun' temennisinde bulunarak, "Onlar için elimden geleni yapmak istiyorum. Yapacağımız yardımlarla inşallah onlar da birer ekmek, çadır ve battaniye alırlar" dedi.

Öğrencilerden Beyza Sarıoğlu'da Van'daki kardeşleri için yazdığı mektupta, şunlara yer verdi:

"Sevgili Vanlı kardeşlerim, yaşadığınız felaketi ta yüreğimde ve bedenimde hissettim. Ben, Düzce'den Beyza kardeşiniz. Sizlerin yaşadığı depremi ben 1,5 yaşındayken yaşadım. Annem çok küçük olmama rağmen çok korktuğumu ve bir ay ağladığımı hatta su bile içmediğimi söyler. Ailem ve ben sizlerin kaçış ve çırpınışlarınızı televizyondan seyrederken bizler de 12 Kasım 1999'daki Düzce depremini tekrar yaşadık. Ölenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Sizlerin de inşallah bu felaketi zor da olsa atlatmanızı diliyorum. Bu kısacık mektubumda bir nebze de olsa duygularımı sizlerle paylaşmak istedim. Kelimelerle yaralarınızı saramasam da Van'daki siz kardeşlerimi hiçbir zaman unutmayacağım. Uzak da olsam kalbim hep sizin yanınızda."

- DÜZCE

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title