Haberler

Düzce'de Yaşayan Iraklılar Düğünde Buluştu

Düzce'de yaşayan Iraklılar düğünde buluştu Düzce'de yaşayan Iraklı çift yapılan düğünle dünya evine girdi Iraklı çiftin düğününde Iraklı Türk oyun havası ile göbek attıDÜZCE - Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen ve Düzce'de yaşamaya başlayan Ahmet Salim Hüseyin ile Alya Ala,...

Düzce'de yaşayan Iraklılar düğünde buluştu

Düzce'de yaşayan Iraklı çift yapılan düğünle dünya evine girdi

Iraklı çiftin düğününde Iraklı Türk oyun havası ile göbek attı

DÜZCE - Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen ve Düzce'de yaşamaya başlayan Ahmet Salim Hüseyin ile Alya Ala, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay tarafından yapılan düğünle dünyaevine girdi. Düğünleri de Düzce Belediyesi Sosyal Tesislerinde yapılan çiftin gelin arabası Belediye Başkanının makam aracı olurken Düzce'de yaşayan Iraklılar çiftin düğününde Türkçe oyun havaları eşliğinde göbek attılar.

Irak'ta yaşanan siyasi belirsizlik ve iç savaştan kaçarak 6 yıl önce Düzce'ye yerleşen Alya Ala isimli kadın ile 1 buçuk yıl önce Düzce'ye gelen Ahmet Salim Hüseyin isimli erkek Düzce'de birbirlerini görerek aşık oldular. Ailelerinin de onay vermesi ile nikahlanan çiftin düğününü ise Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay yaptı. Düzce Belediyesi'ne ait sosyal tesislerde gerçekleşen düğünde çiftin aileleri ve Düzce'de yaşayan Iraklılar bir araya geldi. Çift için kurulan özel masada Alya Ala ve Ahmet Salim Hüseyin çiftini kutlayan Belediye Başkanı Dursun Ay, çiftin ilk takısını da taktı.

Ardından yapılan düğün ile ilgili bilgiler veren Belediye Başkanı Dursun Ay; "çiftimiz Düzce'de yaşamaya başladıktan sonra birbirlerini sevmişler. Bana gelip evlenmek istediklerini söylediler. Bizde bize yakışanı yaparak çiftimizin düğünlerini organize ettik. Onlar bizim misafirlerimizdi, bizde bize yakışanı yaptık. Düğün olunca birde gelin arabasına ihtiyacımız vardı. Makam aracını da çiftimize tahsis ettim. Böylece çiftimiz gelin arabasına da binerek düğünlerine geldiler" dedi.

Gelin Alya Ala ise kendisinin 6, eşi Ahmet Salim Hüseyin'in ise 1 buçuk yıl önce Türkiye'ye geldiğini belirterek Düzce'de birbirlerine aşık olduklarını belirterek düğünlerini yaparak birbirlerine kavuştuklarını söyledi. Alya Ala; "Ben 6 yıl önce eşim ise 1 buçuk yıl önce Bağdat'tan Düzce'ye geldik. Burada birbirimizi görerek aşık olduk ve ailelerimize durumu anlattık. Eşim Gelip Babamdan beni istedi. Babamlarda kabul etti. Sonra Belediye Başkanımıza gidip durumumuzu anlattık. O da sağolsun bizim isteğimizi yerine getirdi ve düğünümüzü yaptı. Çok mutluyuz. Başkanımız sağolsun" dedi.

Çiftin düğününde ayrıca düğüne katılan Iraklılar çalan Türkçe oyun havasında gelin ve damadın oyununa göbek atarak eşlik ettiler.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Düzce Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title