Haberler

Düzce'de Üç Boyutlu Laparoskopik Cerrahi İmkanı

Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde, üç boyutlu laparoskopik cerrahi ünitesinin hizmet vermeye başladığı bildirildi.

Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde, üç boyutlu laparoskopik cerrahi ünitesinin hizmet vermeye başladığı bildirildi.

Üniversiteden yapılan yazıla açıklamada, Türkiye'de sayılı sağlık merkezinde bulunan üç boyutlu laparoskopik cerrahi ünitesinin hizmete başladığı belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen, Başhekim Yardımcısı ve Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mevlüt Pehlivan, cerrahinin önemli alanlarından olan laparoskopik cerrahinin, 1980'lerden itibaren gelişmeye başladığını ifade etti.

Geçmiş yıllarda açık yöntemle yapılan ameliyatların, laparoskopik yöntemle hasta yatış süresini de kısaltarak başarıyla yapılabildiğini dile getiren Pehlivan, şunları kaydetti:

"Laparoskopik yöntemler, hastaların hastanede kalış sürelerini kısaltıyor. Bu yöntemin hastaların daha erken ayağa kalkmalarını, daha az ağrı duymalarını ve daha erken işlerine dönmelerine imkan sağlıyor. Gelinen noktada çalışılan alandaki görüntü kalitesini en üst düzeye çıkaran ve görüntünün laparoskopiden farklı olarak üç boyutlu olarak görülebilmesine, cerrahın çalıştığı alana daha çok hakim olmasına olanak sağlayan bu yöntem, günümüzün en ileri laparoskopik cerrahi yöntemidir. Yüksek teknolojik özellikli cerrahiler, artık üç boyutlu laparoskopi sistemiyle yapılabiliyor. Bölgemize hizmet veren üç boyutlu laparoskopi sisteminin, yapılacak cerrahi işlemlerin kalitesine de daha fazla katkı sağlayacak."

Pehlivan, bu yöntemle hastanede reflü ve obezite cerrahisi ile mide ve bağırsak tümörleri cerrahisi başta olmak üzere birçok ileri laparoskopik ameliyatın yapılabileceğini belirtti.

Kaynak: AA / Sağlık

Düzce Üniversitesi Türkiye Sağlık Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title