Haberler

Düzce'de Hayvancılk Desteleme Toplantısı Yapıldı

Güncelleme:

Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından "2013 yılı Hayvancılık Desteklemeleri Bilgilendirme Toplantısı" yapıldı.

Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Hayvancılık desteklemelerinin sağlıklı yürütülebilmesi amacıyla "2013 yılı Hayvancılık Desteklemeleri Bilgilendirme Toplantısı" yapıldı.

Valilik Konferans Salonunda yapılan toplantıya Vali Yardımcısı Muammer Aksoy, İl Müdürü Harun Kabaoğlu, Muhtarlar, Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri ve hayvancılıkla ilgili birliklerin yöneticileri ile yetiştiriciler katıldı.

Vali Yardımcısı Muammer Aksoy "Eskiden Tarım İl Müdürlükleri daha dar anlamda çalışma yaparlardı, şimdi ise gıda, tarım ve hayvancılık konularında hizmet vermeye başladı ve en büyük müdürlük haline geldi. Bakanlık hayvancılık alanında çiftçiye ciddi destekler vermeye başladı. İlimiz yetiştiricilerinin desteklemelerden daha fazla yararlanması için yapılan bilgilendirme toplantıları çok önemli" dedi.

Aksoy, ayrıca toprağın önemine vurgu yaparak, ülkemizin verimli tarım arazilerinin korunmasının geleceğimiz için önemli olduğunu söyledi.

İl Müdürü Harun Kabaoğlu "İlimizdeki yıllar itibari hayvancılık desteklemelerinden yararlanma miktarı artmaktadır. 5 yıl önce 2008 yılında 487 bin 395 TL olan hayvancılık destekleme miktarı, 2012 yılı itibari ile 3 milyon 500 bin TL ye ulaşmıştır. 2013 yılında bu miktarın artması için çaba gösteriyoruz. Destekleme artışı ile birlikte büyükbaş hayvan varlığımızda da önemli oranda artış oldu" dedi.

Kabaoğlu, ayrıca tarım arazilerimizin çok parçalı olduğunu, topraklarımızın amacı dışında tarım dışı amaçla kullanılmasının geleceğimize indirebilecek en büyük darbe olduğunu, torunlarımızın tarımsal faaliyet yapabilmeleri için tarım arazilerimizin korunması gerektiğini söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Turgut Güler tarafından desteklemeler hakkında bilgilendirme yapıldı. Katılımcıların soruları ile destekleme konularına ve uygulamalarına açıklık getirildi.

Daha sonra söz alan Tarımsal Altyapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürü Ayşegül Aydın, tarım arazilerinin amaç dışı kullanılmasının sakıncalarını belirten sunumunun ardından toplantıya son verildi.

(AY)

04.06.2013 10: 33: 58

TSI

NNNN - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Harun Kabaoğlu Düzce Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title