Haberler

Düzce'de "Bilim Şenliği" Başladı

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ve Akçakoca Belediye Başkanlığınca düzenlenen "4007 Bilim Şenliği" başladı.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ve Akçakoca Belediye Başkanlığınca düzenlenen "4007 Bilim Şenliği" başladı.

Şenlik, Düzce Valisi Zülkif Dağlı, AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, öğrenciler ve vatandaşların katıldığı Çuhallı Çarşı'ndan başlayan kortej yürüyüşü ile start aldı.

Kortej yürüyüşüne katılanlar, Merkez Camisi önüne kurulan 30 çalışma atölyesinde çocukların ürettikleri projeleri gezerek incelemelerde bulundu.

Burada bir konuşma yapan Vali Dağlı, güzel bir ilçede böylesine güzel bir etkinlik yapmanın önemli olduğunu söyledi.

Bilim şenliğinin Düzce'nin diğer ilçelerinde de yapılması için çalışmaların başlayacağını belirten Dağlı, "Akçakoca'da güzel bir etkinlikte bir araya geldik. Bilim şenliği Akçakocamıza, Düzcemize ve gençlerimize hayırlı olsun. Bu manada bilim şenliği gerçekten önemli. Gerçekten kutlanacak olan bir çalışma. Başta belediye başkanımıza, TÜBİTAK Başkanlığımızı da teşekkür ediyoruz." dedi.

Milletvekili Keşir de bilim etkinliğinin gençlerin geleceğini inşa edeceğine vurgu yaparak, "Biz inanıyoruz ki Akçakoca'dan ve Düzce'den bu tür etkinliklerle, eğitim kalitesinin artmasıyla, bu tür etkinlikleri deneyim fırsatı vermesiyle birlikte Düzce'nin geleceğini inşa eden gençler olacaktır. Bundan 20 sene sonra Düzce'yi imar eden, inşa eden, Türkiye'ye katkı veren gençler olacaktır." diye konuştu.

İki gün sürecek şenlikte, çeşitli sanatçıların konserleri olacak ve dereceye giren projelere ödül verilecek.

Kaynak: AA / Güncel

Akçakoca Türkiye Düzce Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title