Haberler

Düzce'de 300 Öğrenci Kitapsız Eğitim Yapıyor

Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Osman Akova, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Ücretsiz Olarak Dağıttığı Kitapların Yetersiz Kalması Üzerine İl Genelinde 300'e Yakın Öğrencinin Kitap Olmadan Eğitimini Sürdürdüğünü Belirterek, ''bu Öğrencilerimiz Bayram Sonunda Kitaplarına Kavuşacak'' Dedi.

Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Osman Akova, Milli Eğitim Bakanlığı`nın ücretsiz olarak dağıttığı kitapların yetersiz kalması üzerine il genelinde 300`e yakın öğrencinin kitap olmadan eğitimini sürdürdüğünü belirterek, ``Bu öğrencilerimiz bayram sonunda kitaplarına kavuşacak`` dedi.

Yeni eğitim ve öğretim yılı başında bakanlığın ücretsiz dağıttığı kitapların yetersiz kalınca kentteki bazı okullarda eğitim gören öğrencilere kitap verilememesiyle ilgili açıklama yapan Akova, kitap sıkıntısının yurt genelinde bazı illerde yaşandığını hatırlatarak şöyle konuştu:``Şu anda il genelinde 300`e yakın öğrencimizin kitabı yok. Bakanlık bizden sayı istediğinde, okul müdürleri önceki yıldaki öğrenci sayılarına bakarak tahmini rakam veriyor. Bu rakamlar üzerinden kitap talebinde bulunuyoruz. Bu yıl lise sayımızın artmasıyla birlikte sınıf sayısı da arttı. Bu nedenle bazı öğrencilerimizin kitapları eksik kalmıştır. Bu konuda bakanlık çalışma yürütüyor. Bayram sonrası kitaplar öğrencilerimize ulaştırılmış olacak.``

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title