Haberler

Düzce Valiliği, 2021 yılının kentte "Turizm Yılı" olarak ilan edildiğini duyurdu

Güncelleme:

Düzce Valiliği, 2021 yılının kentte "Turizm Yılı" olarak ilan edildiğini bildirdi.

Düzce Valiliği, 2021 yılının kentte "Turizm Yılı" olarak ilan edildiğini bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, Düzce tarihinin geçmişi ve doğal zenginlikleriyle büyük turizm potansiyeline sahip olduğu belirtildi.

Kentin Ankara-İstanbul arasındaki Anadolu Otoyolu ile D-100 kara yolunun orta yerinde bulunması ve her iki yolun Düzce şehir merkezinden geçmesinin turizm açısından büyük avantaj olduğu kaydedilen açıklamada, "İç ve dış göçler sebebiyle oluşan kültürel zenginlik de diğer önemli avantajlardan biridir. Bu sebepledir ki turizm ilimiz yöneticilerinin ve sivil toplum örgütlerinin sürekli gündeminde olmuş bu amaçla önemli çalışmalar yapılmıştır. Tüm bu gayretler ve gelişmelerin sonunda Düzce'de turizm patlama noktasına gelmiştir." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, ilin tüm potansiyelinin bir bütünlük içinde harekete geçirilmesi gerektiği vurgulanarak, şu ifadelere yer verildi:

"Bu da tüm kesimlerin imkanlarını turizm hedefine yöneltmesi, iş birliğinin en üst düzeye çıkarması ile mümkün olabilir. Bu amaçla ilimizin tarihi, kültürel ve doğal kaynaklarını turizme kazandırmak, turizm bilinci oluşturmak ve bunu kalıcı hale getirmek üzere 2021 yılının "Turizm Yılı" olarak kutlanmasını, yıl içinde yapılacak faaliyetlerin planlaması, uygulanması ve koordinasyonu için bir yürütme kurulu kurulması, alt komisyonlar oluşturulması ve yıl içerisinde kurum-kuruluşlar ile sivil toplum örgütleri tarafından yapılacak tüm faaliyetlerin turizm temalı yapılması önem arz etmektedir."

Kaynak: AA / Güncel

Düzce Valiliği Düzce Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title