Haberler

Düzce CHP'li Tanal Köylülerle Sabaha Kadar Nöbet Tuttu

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, köylerine katı atık bertaraf tesisi yaptırmamak için 35 gündür eylemlerini sürdüren köylüleri ziyaret ederek onlarla birlikte sabaha kadar nöbet tuttu.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, köylerine katı atık bertaraf tesisi yaptırmamak için 35 gündür eylemlerini sürdüren köylüleri ziyaret ederek onlarla birlikte sabaha kadar nöbet tuttu. Düzce'de Hasanlar ve Hecinler Köyü mevkiinde bulunan belediyeye ait Katı Atık Bertaraf Tesisi ile ilgili açılan davada Sakarya 2'inci İdare Mahkemesi, tesisin kapatılması yönünde karar verdi. ÇED raporundaki "Olumlu Kararı"nın hukuka uygun olmadığı gerekçesiyle çalışmaların durdurulmasını istenildi. İdare Mahkemesi'nin kararının ardından Düzce Belediyesi'de konuyu Danıştay'a taşıdı. İdare Mahkemesi'nin kararına rağmen belediyenin tesisin bulunduğu alana çöp dökmeye devam etmesi köylüleri isyan ettirdi. Köy halkı tesisin kaldırılması için 35 gündür gece gündüz nöbet tutuyor. Köylüler kurdukları barakada nöbet tutarak tesise giden araçların girişine izin vermiyorlar. CHP'li Tanal'da dün gece saatlerinde Hecinler Köyü'ne gelerek köylüleri ziyaret etti. Tanal, eylem için kurulan barakada köylülerle birlikte sabaha kadar nöbet tuttu. Mahkeme kararının uygulanması gerektiğini belirten Tanal, "Biz kimseden haksız bir şey talep etmiyoruz. Mahkeme kararı var bu kararın uygulanmasını istiyorsunuz. Medeni Kanunun 137'inci maddesi var. O madde gayrimenkul sahipleri komşularını rahatsız edecek şekilde sahibi olduğu gayrimenkulü kullanamaz diyor. Buna göre şayet size gelip bu arazi bizim istediğimizi yapabiliriz derlerse istediklerini yapamazlar. Çünkü bu madde bu isteği reddediyor. Biz hukuk devletinde yaşıyoruz. Hukukta diyor ki önce bu hukuka idareciler bağlı kalacak, sonra vatandaş ona uyacak. Biz idarenin hukuka uymasını talep ediyoruz, biz hukukun uygulanmasını istiyoruz. Yoksa kimseden para pul istemiyoruz. Siz evinize gidin bu akşam burası emin ellerde Bu akşam benimle birlikte nöbet tutacak arkadaşlarımı bana teslim edin siz gidin rahat rahat uyuyun" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mahmut Tanal Hasanlar Sakarya Düzce Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title