Haberler

Düzce Belediyesi Kar Yağışı İçin Hazırlıklarını Yaptı

Düzce Belediyesi karla 97 kişilik ekibi 28 araçlık filosuyla karla mücadeleye hazır. Belediye Başkanı Mehmet Keleş bu yıl karla mücadele ekipmanlarını arttırdıklarını ve vatandaşa, daha profesyonel, daha modern şekilde hizmet sunacaklarını açıkladı.

Bu yıl mücadelenin Belediye şantiyesi bünyesinde oluşturulmuş kriz mamasından yürütüleceğini kaydeden Keleş, 24 saat esasına göre çalışacaklarının da altını çizdi.

5. Bölgeye tuz deposu

Başkan Keleş karla mücadele çalışmaları kapsamında kalıcı konutlar 5. Bölgede bir tuz deposu yaptıklarını kaydederek "Karla mücadele konusunda yaptığımız hazırlıkları aktarmak istiyorum. Bu sene yine karla mücadele ekibimize çok ciddi katılımlar oldu. Yeni almış olduğumuz hidromek araçlarımıza yine kar bıçakları taktık. Yeni kamyonlara kar bıçakları ve tuzlama aparatları yerleştirdik. Bu sene biraz daha artan gücümüzle karla mücadele edeceğiz. Artık karla mücadeleyi kriz masası olarak şantiyenin içerisinden yöneteceğiz. Yeni uygulamalarımızdan bir tanesi de artık Kalıcı Konutlar Bölgesinde karla mücadeleyi 5. Bölgede oluşturduğumuz bir merkezden yürüteceğiz. Oraya bir tuz deposu yapıyoruz. Ayrıca küçük çaplı bir şantiye kuruyoruz. Kalıcı konutlardaki mücadeleyi orada beklettiğimiz araçlarla gerçekleştireceğiz" dedi.

97 Kişi 28 araç

97 kişilik ekibi ve 28 araçlık filosu ile Düzce Belediyesi'nin karla mücadeleye hazır olduğuna işaret eden Başkan Mehmet Keleş şöyle konuştu: "28 araçlık bir karla mücadele ekibi kurduk. Bunun içerisinde 3 greyder var. 2 kar bıçaklı kamyon var. 5 kar bıçaklı tuzlama sistemli araç var. 1 ünimog var çok maksatlı. Daha önce 7 kar bıçaklı kepçemiz vardı. Bunlara 6 kar bıçaklı kepçe ilave ettik. 2 tane de loder var büyük çaplı kar kaldırmak için. Aralık ayı başında sayısını 3'e çıkarmayı düşündüğümüz kar çığ makinası olacak. Buda kaldırımların üzerindeki karları küremek için kullanılacak. Bir pikabımız var ve 97 kişilik bir sokak ekibimiz olacak. Bunların 10 tanesi ağaçların üzerindeki karları silkelemek ve kırılan ağaç dallarını temizlemek için görev yapacak. Bu arkadaşlarımız sürekli kaldırım ve yollardaki karları temizleyecekler."

Belediye birimleri kriz masasına endeksli

Belediyenin birçok biriminin 24 saat boyunca kriz masasına endeksli olarak faaliyetlerini yürüteceklerini vurgulayan Mehmet Keleş daha profesyonel ve modern bir ekiple mevsimi sorunsuz atlatmayı planladıklarını kaydederek "İtfaiye Müdürlüğümüz, Ulaştırma Müdürlüğümüz, Temizlik İşleri Müdürlüğümüz, Veteriner Müdürlüğümüz ve Zabıta Müdürlüğümüz ekipleri de karla mücadele konusunda 24 saat esasına göre kriz masasına endeksli olarak çalışmalarına devam edecekler. Özellikle Ulaştırma Müdürlüğümüz kalıcı konutlar bölgesinde küçük otobüslerden oluşan bir filo hazırladı. Yukarı alanlara ulaşım konusunda sıkıntı yaşandığında bu lastiklerine zincir takılmış otobüsler devreye girecek. Bu sene karla mücadele konusunda daha profesyonel olacağımızı düşünüyorum. Hem ekip açısından hem de araç açısından daha teşekkülü bir belediye haline geldik" diye konuştu.

Yapılanı bozmadan çalışın telkini

Karla mücadele ekiplerine yapılanı bozmada çalışmaları konusunda telkinde bulunan Başken Keleş, kaldırımlardaki kayma, düşme vakalarının önlenmesi için de daha modern araçlar edindiklerini belirterek "Düzce'nin içerisinde yapılmış, caddelerdeki şehir mobilyalarına kaldırımlara asfalta zarar vermeden bu hizmetleri yürütmekte ekibimize düşüyor. Yapılanı bozmadan çalışmaları konusunda bir tembihatta bulunmak istiyorum. Özellikle buzlanmanın olduğu dönemlerden vatandaşlardan çok ciddi şikayetler alıyoruz. Özellikle kaldırımda kayıp düşmeler konusunda şikayetler alıyoruz. Bunun için de 24 saat tuzlama çalışması gerçekleştireceğiz. Kaldırım temizliği ile ilgili çok daha modern aparatlarımız var. Elimizdeki küçük bazalt parçalarını kaldırımların üzerine erken vakitte serperek kaymaların önüne geçmeye çalışacağız. Kazasız belasız bir mevsim diliyorum. İnşallah ekiplerimiz başarılı olacaklar. Vatandaşlarımızda hizmetlerden memnun kalacaklar" dedi.

"Gözden kaçırmamalıydık"

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş Selahattin Olcar köprüsünde gözden kaçan bir boşluk nedeniyle yaşanan kazanın kendisini üzdüğünü ifade etti. Kazanın yaşandığı bölgenin DSİ sahası olduğunu hatırlatan Keleş, buna rağmen Belediyenin bu tür hataları gözden kaçırmaması gerektiğini vurguladı.

Başkan Keleş konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Selahattin Olcar köprüsünde bir kaza yaşandı. Gözden kaçan bir boşluk kazaya neden oldu. Orası DSİ'nin hizmet sahası. Ama öyle de olsa Düzce Belediyesi olarak bizim bu alanlarda bazı şeyleri gözden kaçırmamamız lazım. Orada bir vatandaşımız yaralandı ve kendisiyle ilgileniyoruz. Kendisine acil şifalar diliyoruz." - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Keleş Düzce Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title