Haberler

Düzce Ana Su Borusu Patladı Evleri Su Bastı

Ana su borusu patladı evleri su bastı

DÜZCE'de, ana su şebekesi hattının patlaması sonucu sokaklar sular altında kalırken, 10'a yakın evi su bastı. Vatandaşlar ve itfaiye ekipleri motorlarla evlere dolan suyu tahliye etmeye çalıştı.

Saat 06.30 sıralarında, Düzce Fevzi Çakmak Mahallesi'nde Asar Deresi kenarında bulunan ana su şebekesi hattının patlaması sonucu Fatih Sokak, Vural Sokak ve Dere Sokak üzerindeki 10'a yakın evi su bastı. Evlerini su bastığını gören vatandaşlar uyku şaşkınlığı ile önce yağmur sonrasında Asar Deresi'nin taştığını sandı. Ancak aradan geçen zaman içerisinde Düzce'ye su veren ana su borusunun patlaması sonrasında suyun evlere girdiğini anladılar. Vatandaşlar sabah erken saatlerinde yetkilileri aramalarına rağmen, Düzce Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü'ne ulaşamayınca yaklaşık 1 saat boyunca su evlere aktı. Evlerde eşyalar tamamen kullanılmaz hale geldi. Sokaklarda ise yürümek mümkün olmadı. Paçaları sıvayan vatandaşlar, çocuklarını okula göndermek için çare aramaya başladı. Yaklaşık 1 saat sonra ulaşılan Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü yetkilileri suyu kesti. Vatandaşlar evlerine giren suları etraftan buldukları su tahliye motorları ile evlerinden tahliye etmeye çalıştı. Bir süre sonra gelen itfaiye ekipleri su tahliye çalışması başlattı. Evlerini su basan kadınlar gözyaşlarına hakim olamadı.

Evlerini ve sokaklarını su basan vatandaşlar, Sabah 06.30 sıralarında su sesini duyduk. Biz önce yağmur yağıyor ve Asar Deresi taştı sandık. Ancak anladık ki ana su borusu patlamış. Alt yapı da yetersiz olduğu için sular evlere kadar girdi dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3.Sayfa

3.Sayfa Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title