Haberler

Düzce: Ak Parti Düzce Milletvekili Kaşıkoğlu'ndan 'Arazi' Açıklaması

AK Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu, Düzce'nin Kaynaşlı İlçesi'nde Karayolları Genel Müdürlüğü'ne ait 17 dönümlük arazinin tahsisi konusunda önceliğin yatırımcıya verilmesi gerektiğini söyledi.

AK Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu, Düzce'nin Kaynaşlı İlçesi'nde Karayolları Genel Müdürlüğü'ne ait 17 dönümlük arazinin tahsisi konusunda önceliğin yatırımcıya verilmesi gerektiğini söyledi.

Düzce'nin Kaynaşlı İlçesi'nde otoban girişinde bulunan Karayolları Genel Müdürlüğü'ne ait 17 dönümlük arazinin tahsisi konusunda Düzce Valisi Halil Nimetoğlu ile AK Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu biraraya geldi. Basına kapalı gerçekleştirilen toplantı sonrasında açıklamalarda bulunan Milletvekili Kaşıkoğlu, Kızılay'ın da talip olduğu arazinin tahsisi konusunda önceliğin yatırımcıya verilmesinin daha iyi olacağını söyledi. Kaşıkoğlu, "Bu alana Kızılay da talip. Daha önce konuyla ilgili görüştüğümüz Kızılay yetkilileri, araziyi istediklerini belirtti. Biz ise arazinin en iyi şekilde değerlendirilmesini istiyoruz. Eğer arazi, fabrika kurulmaya müsait ise o zaman yatırımcıya öncelik tanınsın. Fakat mekan buna uygun değilse, o zaman Kızılay burayı Bölge Afet Deposu olarak değerlendirebilir" dedi.

Kaşıkoğlu ayrıca, Kızılay Bölge Afet Deposu için yer arayışlarının süreceğini de belirterek, "Keşke her ikisine yetecek bir alan bulabilsek. Hem Kızılay bölgemizde olsa, hem de orada meydana gelecek istihdam sorununu ortadan kaldıracak çözüme birlikte ulaşabilsek. Şimdi bunun için çalışma kararı aldık. Düzce Organize Sanayi Bölgesi'nde yer sıkıntısı yüzünden tahsis bekleyen 200'ü aşkın firma var. Arazi, fabrikalaşma olacak şekilde talep görürse, o zaman buranın mutlaka istihdam sorununun çözümüne katkı sağlayacak herhangi bir yatırımcıya tahsisinin daha doğru olduğuna inanıyorum. Ama bu, biz bölgemizde Kızılay Afet Bölge Deposu'nu istemiyoruz demek değil. Kızılay için başka bir noktada yer arayışını sürdürmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title