Haberler

Düzce: 12 Kasım Düzce Depreminin 7. Yıldönümü

Düzceliler, 12 Kasım 1999 Depreminin 7. Yılında, Anıtpark'ta Biraraya Gelerek Depremde Kaybettiklerini Andı.

Düzceliler, 12 Kasım 1999 depreminin 7. yılında, Anıtpark'ta biraraya gelerek depremde kaybettiklerini andı.

Anıtpark'ta düzenlenen anma törenine, Düzce Depremzedeler Derneği (DEPDER) üyeleri ve vatandaşlar katıldı. DEPDER üyeleri, Anıtpark'a kadar ellerinde fenerler ve pankartlarla, "Dayanışma büyüyor, depremzede yürüyor. Depremi unutma unutturma" sloganları atarak yürüdü. Anma programında birçok vatandaş, gözyaşlarını tutamadı. Saat 18.58'i gösterdiğinde depremde hayatlarını kaybedenlerin anısına 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Saygı duruşunun ardından DEPDER Başkanı Ayşegül Şenol, 1999'da büyük bir acı yaşadıklarını dile getirerek, "1999'da hiç ummadığımız anda büyük bir felaket yaşadık. Depremin 7. yılını anıyoruz, bunu hiç bir zaman ihmal etmedik, deprem saatinde burada olduk. Cevap bekleyen sorularımız, sorunlarımız var. Özellikle 17 Ağustos ve 12 Kasım depremeleri sonrası 16 bin 666 bina ağır hasarlı hale geldi. Bunun karşılığında 8 bin konut yapıldı. Bu aradaki konut farkını nasıl kapatacaksınız" diye konuştu.

Konuşmanın ardından depremzedeler alkışlarla alandan ayrıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title