Haberler

'Düşüş Moralsizlikten'

Zaman Zaman Türk ve Dünya Sosyetesini Ağırlayan Reına da Krizden Etkilenince Müşteri Sayısında Yüzde 30'luk Düşüş Oldu. Reina'nın Sahibi Mehmet Koçarslan, Reina'ya Gelenlerin Parasızlıktan Değil Ama Moralsizlikten Azaldığını Söylüyor.

ZAMAN ZAMAN TÜRK VE DÜNYA SOSYETESİNİ AĞIRLAYAN REINA DA KRİZDEN ETKİLENİNCE MÜŞTERİ SAYISINDA YÜZDE 30'LUK DÜŞÜŞ OLDU. REİNA'NIN SAHİBİ MEHMET KOÇARSLAN, REİNA'YA GELENLERİN PARASIZLIKTAN DEĞİL AMA MORALSİZLİKTEN AZALDIĞINI SÖYLÜYOR.

Paris Hilton'dan Cecilia Sarkozy'e, Gürcistan Başbakanı'ndan Makedonya Başbakanı'na kadar İstanbul'a gelen sanatçı ya da siyasetçi ünlülerin uğramadan ayrılamadığı bir mekân Reina. Türkiye'de yatırım yapmayı planlayan ya da ortaklık görüşmeleri yapmaya gelen ünlü işadamlarının da uğrak yeri. Türkiye'nin en ünlü restoran zincirlerinin yer aldığı Boğaziçi Köprüsü'nün hemen altındaki Reina, Türk sosyetesinin ve sermayesinin de vazgeçilmezleri arasında. Hatta bazı büyük bankaların CEO'larının 'Türkiye'ye gelmemizde Renia'nın katkısı var' dedikleri bile söyleniyor!

Peki dünyayı çalkalayan küresel kriz Reina'yı nasıl etkiledi? Reina'nın sahibi Mehmet Koçarslan, kriz yüzünden müşterilerinin moralinin kalmadığını söylüyor. Reina'ya gelenlerin parasızlıktan değil ama moralsizlikten azaldığını söyleyen Koçarslan, 'Yüzde 30'a yakın düşüş var' diyor.

Reina'nın, işini bağlamak isteyen yatırımcının yabancı müşterisini getirdiği bir mekân olduğunu da hatırlatan Koçarslan, yapılan sohbetlere dayanarak gelişmeleri şöyle anlatıyor:

'Tasarruf tedbirleri başladı. Herkes tedbir almaya çalışıyor. Genel olarak küçülmeden söz ediyorlar. Dikkatli olmak zorundalar. Her akşam yabancı yatırımcılar gelirdi. Artık yabancı yatırımcı da kesildi.'

Reina'daki gelişme, aslında krizin günlük hayata ne kadar yansıdığının önemli bir göstergesi.

Referans

Kaynak: Gecce / Magazin

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title