Haberler

Düşünden Gerçeğine Proje Pazarı"

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Teknoloji Transfer Ofisi tarafından düzenlenen, "Düşünden Gerçeğine Proje Pazarı" etkinliğinde sergilenen 104 projeden 10'u ödüle layık görüldü.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Teknoloji Transfer Ofisi tarafından düzenlenen, "Düşünden Gerçeğine Proje Pazarı" etkinliğinde sergilenen 104 projeden 10'u ödüle layık görüldü.

KTÜ'den yapılan yazılı açıklamada, KTÜ Prof. Dr. Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi'nde 1-3 Haziran'da "Düşle, Tasarla, Gel" sloganıyla ulusal çapta gerçekleştirilen etkinlikte, fikirden ve bilimsel çalışmalardan üretilen somut çıktıların ilgilerle buluştuğu belirtildi.

Açıklamada, 3 gün süren etkinlikte Ar-Ge ve inovasyon bilincinin yaygınlaşması, proje hazırlama ve geliştirme kültürünün oluşması, üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesi ve yeni Ar-Ge ortaklıkları başlatılmasının desteklenmesinin amaçlandığını vurgulanarak, şunlar kaydedildi:

"Doğru kişi ve kurumlarla iletişim kurarak yerli sermaye ile ülkemize faydalı işler yapmak isteyen öğrenci, mezunlar ve girişimci adayları projelerini sundu. Girişimci adaylarının, araştırmacıların, akademisyenlerin, kurumların ve sanayi kuruluşu temsilcilerinin bir araya getirildiği bir proje platformu oluşturulmuştur. Etkinlik kapsamında elektrik-elektronik, bilişim teknolojileri, makine, imalat, kağıt, mobilya teknolojileri, biyomedikal ve sağlık teknolojileri kategorilerinde sunulan 104 değerli proje arasından 10 proje ödül almaya hak kazandı."

Açıklamada, 3 kategoride 10 projenin ödüle layık görüldüğü ifade edilerek, birincilik ödülü alanlar şöyle sıralandı:

"Elektrik elektronik kategorisinde, Doç. Dr. Kadir Türk danışmanlığında İskender Tuğrul Korkut, Abdulkadir Çopur, Mehmet Can Özcan ve Kubilay Çay tarafından hazırlanan, 'Görüntü İşleme Teknikleri ile Bir Asansör Sisteminin Kontrolü' adlı proje birincilik elde etti. Bilişim teknolojileri kategorisinde Doç. Dr. Mustafa Ulutaş danışmanlığında, Halit Alptekin'in 'Mobil Cihazlarda Kişi Gizliliğinin Korunması ve Veri Sızıntısı Önleyici Güvenlik Kalkanı' projesi birinciliği kazandı. Diğer kategoriler bölümünde ise Prof. Dr. İsa Gökçe danışmanlığında, Özlem Kaplan, Rizvan İmamoğlu, İskender Şahingöz, Duygu Düzgün ve Yasemin Bozkurt'un hazırladığı, 'Tanı Kitlerinin Geliştirilmesi için Ters Transkriptaz ve DNA Polimeraz Enzimlerinin Rekombinant Olarak Üretilmesi' adlı proje birincilik kazandı."

Kaynak: AA / Ekonomi

Karadeniz Teknik Üniversitesi Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title