Haberler

'Düşünce Yarışı' Üç Öğrenciye Harvard Yaz Okulu Kapısı Açtı

Akbank'ın Gençlerle Birlikte Düşünmek ve Türkiye'nin Geleceği İçin Birlikte Değer Yaratmak Amacıyla Hayata Geçirdiği 'Düşünce Kulübü'ne Üye Üç Üniversite Öğrencisi, Harvard Üniversitesi Yaz Okulu Bursu ile Ödüllendirildi.

Akbank’ın gençlerle birlikte düşünmek ve Türkiye’nin geleceği için birlikte değer yaratmak amacıyla hayata geçirdiği ’Düşünce Kulübü’ne üye üç üniversite öğrencisi, Harvard Üniversitesi Yaz Okulu Bursu ile ödüllendirildi.

"Türkiye’de küresel iddiası olan yaratıcı ortam/kültür nasıl yaratılır?" teması çerçevesinde gruplar halinde gerçekleştirilen çalışmalar arasında en beğenilen projeyi hazırlayan üç öğrenci, Harvard Üniversitesi Yaz Okulu Bursu ile ödüllendirildi.

Gençler adına cesaretlendim

Kulübün ilk üyelerinin sertifika ve ödül töreninde konuşan Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, amaçlarının üniversite gençliği ile iş dünyasını bir araya getirmek olduğunu, belirterek, "Bu yıl temelimizi attık ve başvuran 1650 öğrenci arasından seçilen 22 gencimiz Akbank Düşünce Kulübü’nün ilk kurucuları oldu" dedi. Suzan Sabancı Dinçer, kulübün ve buradaki çalışmaların Türkiye için bir kazanç olduğunu düşündüğünü belirterek, "Projeleri görünce ülkemiz, sektörümüz, kurumlar ve gençler adına cesaretlendim. Bu projede asıl kazanan Türkiye oldu" diye konuştu.

Geçen yıl kuruldu

Akbank, gençlerle birlikte düşünmek ve Türkiye’nin geleceği için birlikte değer yaratmak amacıyla geçtiğimiz yılın eylül ayında ’Düşünce Kulübü’nü kurdu. Tanıtımları üniversitelerde çeşitli aktivite ve kanallardan yapılan Akbank Düşünce Kulübü’ne katılmak için 1650 öğrenci başvurdu. Her yıl kriterlere uygun en fazla 30 öğrencinin katılacağı kulübe bu yıl Sabancı Üniversitesi, Bilgi Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, ODTÜ, İTÜ, Koç Üniversitesi ve Çukurova Üniversitesi’nden 22 öğrenci seçildi.

Harvard Yaz Okulu bursu

Düşünce Kulübü üyelerinin, bu yıl "Türkiye’de küresel iddiası olan yaratıcı ortam/kültür nasıl yaratılır?" teması çerçevesinde gruplar halinde gerçekleştirdikleri çalışmalar, bir jüri tarafından değerlendirildi. Değerlendirme sonucunda en beğenilen çalışmayı hazırlayan öğrenci grubu, Harvard Üniversitesi Yaz Okulu Bursu ile ödüllendirildi. Ödülü, Bilkent Üniversitesi’nden Ayhan Şebin, ODTÜ’den Sinan Açıkgöz ve Can Özüretmen, Esperanto dilinde yaratıcılık anlamına gelen ’KREI’ projesiyle kazandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title