Haberler

Düşen Uçağın Pilotları Toprağa Verildi

Isparta Yakınlarında Meydana Gelen Uçak Kazasında Yaşamını Yitirenlerden 10'u Daha Bugün Düzenlenen Törenlerle Toprağa Verildi.

İstanbul-Isparta seferini yaparken Isparta'nın Keçiborlu ilçesi yakınlarında düşen ve 57 kişinin yaşamını yitirdiği Atlasjet'e ait uçağın yolcuları ve uçuş ekibinden 10 kişi İstanbul ve İzmir'de düzenlenen törenlerle toprağa verildi.

Uçağın kaptan pilotu Serhat Özdemir'in cenazesi, İzmir'de toprağa verildi. Hatay semtindeki Muratreis Camisi'nde askeri tören düzenlendi. Cenaze törenine Serhat Özdemir'in eşi Esra, ilk eşinden olan çocukları Özlüm ve Kaan ile annesi Ziynet, ağabeyi Kenan Özdemir, ablası Nevin Öztan, yakınları ve CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam katıldı. Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazında, kadınlar da saf tuttu. Cenaze namazından sonra tören mangası tarafından bir süre omuzlarda taşınan kaptan pilotun naaşı, cenaze aracına konularak defnedilmek üzere Karabağlar Mezarlığı'na götürüldü ve burada toprağa verildi.

-KOMUTANLAR TÖRENDE-

Uçağın 2. kaptan pilotu emekli hava Tuğgeneral Mehmet Tahir Aksoy'un cenazesi İstanbul'da düzenlenen törenle toprağa verildi. Aksoy için Üsküdar Selimiye Camisi'nde düzenlenen törende, eşi Top arabası ve askeri bando eşliğinde ailesi, askeri ve mülki erkan ile yakınlarının oluşturduğu kortejle 1. Ordu Komutanlığı alanına alınan Aksoy'un cenazesi, daha sonra cenaze aracıyla Karacaahmet Mezarlığı'na götürülerek toprağa verildi. Cenaze törenine, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, 1. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Koçman, Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay, 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Yalçın Ataman, eski Kara Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Aytaç Yalman, eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Tahsin Şahinkaya da katıldı.

Yolculardan Hakan Yakup Pullu, Muhammet Kasım Saygılı ve Prof. Dr. Fatma Şenel Boydağ ile hostes Sinem Hatice Vurgun, kabin görevlisi Mümine Bulut'un, kabin görevlisi Mana Topçu'nun, kabin amiri Çağatay Şirin ve uçuş teknisyeni Alaattin Çelik Gürtürk'ün cenazeleri de İstanbul'un değişik mezarlıklarında defnedildi. (ANKA)

(HM/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title