Haberler

Durusu İçme Suyu Arıtma Tesisi Tamamlandı

Samsun'un Çarşamba İlçesi Ordu Köyü Göksu Deresi Üzerinde Yapılan, 28 Köy ve Yaklaşık 3 Bin Aboneye Temiz İçme Suyu Sağlayacak Olan Durusu İçme Suyu Arıtma Tesisi Tamamlanarak Hizmet Vermeye Başladı.

Samsun’un Çarşamba İlçesi Ordu Köyü Göksu Deresi üzerinde yapılan, 28 köy ve yaklaşık 3 bin aboneye temiz içme suyu sağlayacak olan Durusu İçme Suyu Arıtma Tesisi tamamlanarak hizmet vermeye başladı.

Temmuz 2006 tarihinde temeli atılan tesis, 6 ay gibi kısa bir sürede tamamlanarak Durusu İçme Suyu Grubu Başkanlığı’na teslim edildi. Çarşamba Kaymakamı Nurettin Yücel ve Durusu İçme Suyu Grubu Yöneticileri ile gruba bağlı köy muhtarları, tesisin teslim törenine katıldı. Kaymakam Nurettin Yücel, 28 köyün temiz suya kavuştuğunu belirterek, “KÖYDES Projesi çerçevesinde Köylere Hizmet Götürme Birliği olarak başlattığımız ve 28 köyümüzde yaklaşık 3 bin aboneye hizmet verecek tesisimizi teslim aldık. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Artık Durusu grubundaki vatandaşlarımızda sağlıklı ve temiz su içebilecek” dedi.

Durusu İçme Suyu Grubu Başkanı Enver Arslan ise, “Durusu İçme Suyu Grubu olarak yıllardan beridir 28 köyümüze içme suyu götürecek hatlarımız döşenerek evlere kadar abonelikler gerçekleştirildi. Geçtiğimiz aylarda köylerde ki abonelik işlemlerinin sona ermesinin ardından su arıtmada sorun yaşamamız nedeniyle böyle bir çalışmayı başlattık ve şükürler olsun sonunda bitirebildik. Su arıtma tesisimiz halkımıza ve köylülerimize hayırlı olsun” diye konuştu.

Durusu İçme Suyu Grubu ve Köylere Hizmet Götürme Birliği ortaklığında yaptırılan tesisin 900 bin YTL’ye mal olduğu bildirildi. Göksu Deresi üzerine yapılan ve son teknoloji ile donatılan arıtma tesisinde 3 adet su pompası motoru ve su deposu, 3 adet büyük Culligan su arıtma kazan, arıtılmış su ilaçlama tesisi, su laboratuvarı ve görevli binasının yanında bir adet temiz su deposu bulunuyor.

(EŞ-SA)

22.01.2007 18:51 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title