Haberler

Duruşmaya Avukat Engeli (3)

AVUKAT SORUNU İÇİN ÖZÜR DİLEDİ

Darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı'ndaki eylemlerle ilgili aralarında sözde 'Yurtta Sulh Konseyi' üyelerinin de bulunduğu 221 sanık hakkında açılan davada, sabah yapılan oturumda avukatı olmadığı için savunması alınamayan darbe girişiminin kritik isimlerinden eski Tuğgeneral Mehmet Partigöç, öğleden sonraki oturumda savunmasını yaptı.

Suçlamaları kabul etmeyen sanık Partigöç, altında imzası bulunduğu iddia edilen darbe mesajları için "Bu mesajları hiç görmedim. İsmimin olduğunu da cezaevinde öğrendim. Yaşar Güler'in gönderdiği bir CD'de benim ismimin olacağını nereden bileyim" dedi.

Ankara 17'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Sincan Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi'ndeki mahkeme salonunda görülen duruşmada, Hakan Evrim'in savunmasının ardından sözde 'Yurtta Sulh Konseyi' bildirisinde imzası bulunan Genelkurmay Personel Plan ve Yönetim Daire eski Başkanı Tuğgeneral Partigöç savunma yaptı.

Savunmasında, tüm mal varlığına tedbir uygulandığı için maddi durumunun iyi olmadığını, ücretlerin yüksek olması nedeniyle avukat tutamadığını belirten Partigöç, baro tarafından atanan avukatla da savunmasından önce hiç görüşemediğini söyledi. Sabahki oturuma avukatın gelmemesinin kendisiyle ilgili bir durum olmadığını ileri süren Partigöç, mahkeme başkanına yönelik "Bu nedenle sizi düşürdüğüm zor durum için özür dilerim. Kendime avukat tutabilmek için mal varlığımdaki tedbirin kaldırılmasını talip ediyorum" dedi.

"BENDEN FETÖ'CÜ ÇIKARAMAYACAKLAR"

'Benden bir darbeci çıkarılacak mı bilmiyorum ama FETÖ'cü çıkaramayacaklar' diyen Partigöç, şöyle devam etti:

"15 Temmuz günü komuta kademesine 4 kez gittim. İlk iki gidişim mesajla ilgili Yaşar Güler Orgenerale ulaşma gayretimdi. Son gidişim Genelkurmay Başkanının emir subayına ne olup bittiğini sormak içindi. General/Amiral Şube Müdürü Cemil Turhan beni arayarak Yaşar Gülerin emir subayının ivedi yayınlanmak üzere görevlendirme listesi getirdiğini, bunu göndermemizi istediğini söyledi. Yaşar Güler'in odasına birinci gidişimde Komutanın müsait olmadığını söylediler. En son emir astsubayının kelepçeli olduğunu gördüm. Durumu sorduğumda 'komutanım tatbikat varmış' dediler. İkinci gittiğimde de Yaşar Güler Orgeneralin Karargahta olmadığını, Akıncı Üssü'ne götürüldüğünü söyledilerö

Partigöç, Yaşar Güler ile gece boyunca hiç karşılaşmadığını öne sürerek, "Cemil Turhan'a 'bana emir veren kimse yok. Yaşar Paşa size gönderdiyse ne anladıysanız gereğini yapın' dedim. Sonra ne olduğunu anlamaya çalıştım. Karargah binasının dışına çıkıp girdiğimde çok sayıda personelle karşılaştım. Burada karşılaştığım herkese dikkatli olmalarını söyledim" dedi.

"DARBE MESAJLARINI HİÇ GÖRMEDİM"

Daha önce ifade veren İlhan Talu'nun 'Mesajın altında Partigöç'ün ismi olduğunu görünce FETÖ'cü darbe girişimi olduğunu anladım' sözlerine atıfta bulunan Patrigöç, "Ben mesajları hiç görmedim. Hiç kimse beni aramadı. Herkes kendini aklamaya çalışıyor. Partigöç ismi üzerinden bir algı oluşturmak kolay. Herkes Partigöç'ü suçluyor. Bu darbe girişiminin arkasındaki hangi üst akılsa başarısız olacağı belli, herkesin FETÖ'cü olduğunu ilan etmek için benim ismimi kullanmışlar. Burada yargılanan herkesin FETÖ'cü olduğuna inanmıyorum" diye konuştu.

"EVDE BULUNAN 1 DOLAR KIZIMIN ÇANTASINDA ÇIKMIŞ"

Gözaltına alındıktan sonra evinde yapılan aramada ele geçirilen 1 Dolar'ın, kızının çantasında bulunduğunu öğrendiğini söyleyen Patrigöç, "Bu 1 dolar 7 yaşımdaki kızımın çantasında bulunmuş. Kızımın çantasına da bir gezi için İsrail'e giden eşimin döndükten sonra çantasında kalan bozuk paralar. Masaya bırakınca kızım bunları görüp sormuş. 1 dolarlardan birini kızım alıyor. İster inanın ister inanmayın bu böyle" dedi.

"MESAJLARI CEZAEVİNDE ÖĞRENDİM"

Partigöç, darbe mesajları ile ilgili ise "Bu mesajların altında ismimin olduğunu da cezaevinde öğrendim. Yaşar Güler'in gönderdiği bir CD'de benim ismimin olacağını nereden bileyim. Yaşar Paşa yollamış bunu" diyerek, mesajların altına imzayı kendisinin atmadığını ileri sürdü. Duruşma, Patrigöç'ün çapraz sorgusuyla devam etti.

Özkan ARSLAN / ANKARA,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Genelkurmay Başkanlığı Yaşar Güler Sincan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title