Haberler

Dursunbey'de Yaklaşık 100 Hektar Alan Yangında Zarar Gördü

Dursunbey'de yaklaşık 100 hektar alan yangında zarar gördüBALIKESİR - Balıkesir Orman Bölge Müdürü Metin Kırcı, Dursunbey'de birde evde çıkan ve ormanlık alana yayılan yangının yaklaşık 100 hektarlık alana zarar verdiğini söyledi.

Dursunbey'de yaklaşık 100 hektar alan yangında zarar gördü

BALIKESİR - Balıkesir Orman Bölge Müdürü Metin Kırcı, Dursunbey'de birde evde çıkan ve ormanlık alana yayılan yangının yaklaşık 100 hektarlık alana zarar verdiğini söyledi.

Balıkesir Orman Bölge Müdürü Metin Kırcı Dursunbey'de çıkan yangının kontrol altına alınarak söndürüldüğünü ifade ederek "Dün Balıkesir'in Dursunbey ilçesi Karapınar Mahallesinde 12.40 başlayan bir yangın oldu. 3 Köy evi 2 samanlık zarar gördü. Yangının çıkış neeniyle ilgili itfaiye ve jandarmanın araşırmaları sürüyor. Yangının köyde başlamasıyla birlikte 40 km hızla esen rüzgar nedeniyle yangın hemen orman bitişiğinde olduğu için ormana sıçradı. Ekiplerimiz 12.48'de yangına müdahale ettiler. Helikopter talebimiz üzerine Genel Müdürlüğümüz hemen 2 helikopter yangın bölgesine hareket ettirdi. Çünkü Türkiye'nin her yerinde aşırı sıcaklar düşük nem ve yoğun rüzgar olması nedeniyle Domaniç, Kütahya Emet'te, İzmir'de süren yangınlar vardı. Bize ancak 2 tane hava destek aracı sağlayabildiler. Bütün ekiplerimizi seferber ederek Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü olarak 2 helikopter, 20 arazöz, 3 dozer yaklaşık 150 personelle yangına müdahale ettik. Tabiki Büyükşehir ve Dursunbey Belediye Başkanlıklarının da 12 aracı vardı. Su tankerleri, arazözler, iş makineleri, kamyonlar ve vatandaşlarımızda yangına iştirak ettiler. El birliği içinde 6.30'da yangını kısmen kontrol altına aldık. Bu gece arkadaşlarımız soğutma çalışmalarını yaptılar. Bu sabah görüştüm her hangibir risk ve yanan alan yok. Teyakkuz halinde arkadaşlarımız yangının başında nöbet tutmaya devam edecekler her hangi bir olumsuzluk yaşamamak için. Şuan da yangın kontrol altında diyebiliriz. Ne kadar bir alanın zarar gördüğü konusunda da arkadaşlarımız kesin ve net bir rakama ulaşmak için ölçüm yapacaklar. Şu anda yaklaşık 100 hektara yakın bir alanın zarar gömrdüğünü tahmin ediyoruz. Balıkesir'de bu sene 47 tane orman yangını çıktı ama bunun dışında yaklaşık 160-170 arasında da kırsal yangın var. Ormanlarla köy arazilerimiz Balıkesir'de iç içe. Yaklaşık 200 yangına ekiplerimiz iştirak etmiş. Yangınların söndürülmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim"dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Karapınar Balıkesir Dursunbey Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title