Haberler

Dursunbey Belediyesi Kültür Faaliyetlerini Sürdürüyor

Dursunbey Belediyesi kültür faaliyetlerini sürdürüyorBALIKESİR - Dursunbey Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Poyrat Halk Dansları, ilçede yüzlerce gence hem kültürlerini yaşatıyor, hem de sosyal açıdan hayata kazandırıyor.

Dursunbey Belediyesi kültür faaliyetlerini sürdürüyor

BALIKESİR - Dursunbey Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Poyrat Halk Dansları, ilçede yüzlerce gence hem kültürlerini yaşatıyor, hem de sosyal açıdan hayata kazandırıyor.

Dursunbey kültürünü gelecek nesillere aktarmak amacı ile faaliyetlerini sürdüren Dursunbey Belediyesi Poyrat Halk Dansları düzenlediği kurslarda ilçede bulunan yüzlerce gence kültür aşılıyor. Yaklaşık 100 öğrencinin katıldığı kurslara ilgi her geçen gün daha da artıyor. Dursunbey yöresi ve diğer yörelerden zeybek oyunlarının öğretildiği kurslarda, belirlenen günlerde kitap okuma, Dursunbey'in bilinmesi gereken özellikleri, geziler ve etkinlikler ile öğrencilerin sosyal hayatları da güçlendiriliyor. Kurslar hakkında açıklama yapan eğitmen Sevgi Ağralı, "Gençlerimize yaptığımız etkinlikler arasında pazartesi günleri kitap okuma, yöreye bağlı çeşitli bilgiler öğreniyorlar. Öğrenci kapasitemiz şu an yüzü buldu. Pırıl pırıl gençlerimiz var. Onların da çok güzel projeleri var. En kısa zamanda Belediye Başkanımız Ramazan Bahçavan ile de bir araya gelip, gençlerimiz ile hasbihal etmesini sağlayacağız" dedi.

Poyrat halk danslarında eğitim gören öğrenciler ise kurslar sayesinde sosyal hayata daha çok bağlandıklarını ifade ederek, kendilerine destek olan Dursunbey Belediyesine ve eğitmen Sevgi Ağralı'ya teşekkür etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Dursunbey Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title